Foto: ACN

La fiscalia i els Mossos d’Esquadra, en qualitat d’acusació particular, demanen dos anys de presó per a dos independentistes que van prendre part en una manifestació de protesta contra un acte electoral de Vox a Valls el febrer de 2021.

Foto: ACN
PUBLICITAT

S’acusa a les dues persones d’atemptat contra l’autoritat i lesions, fet que denuncien uns quants col·lectius de la comarca de l’Alt Camp.

Mitjançant un comunicat, asseguren que els delictes que els imputen es basen en declaracions policials i en unes suposades lesions mínimes difícilment atribuïdes al transcurs de la marxa. De fet, recorden que aquell dia els Mossos d’Esquadra van carregar dues vegades contra els antifeixistes i independentistes, i van causar uns quants ferits.

D’altra banda, també remarquen que un dels detinguts és el periodista vallenc Carles Herèdia, actual número 3 de la CUP per Tarragona a les eleccions generals del proper 23 de juliol, que ha assenyalat moltes vegades els excessos de la Brigada Mòbil.

Finalment, els mateixos col·lectius que defensen els dos detinguts, afirmen  que les detencions es van dur a terme per una investigació del Grup d’Investigació de Delictes d’Ordre Públic de la BRIMO, de creació recent, fet que els donava un grup propi per a encausar manifestants, independentistes i antifeixistes.

PUBLICITAT