El passat divendres 14 de juliol, el saló de plens de l’Ajuntament de Valls va ser l’escenari de l’acte de cloenda del Camp de Treball de Joventut de la Generalitat de Catalunya que s’ha centrat en la recuperació de l’entorn natural dels torrents, especialment a la zona dels Tres Molins.

PUBLICITAT

L’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, acompanyada dels regidors Andreu Gassó i Natàlia Moncunill, van rebre els 22 joves, d’entre 14 a 17 anys, que han obtingut un diploma per la seva participació durant la primera quinzena de juliol.

L’Agrupament Escotla i Guia Verge de la Candela s’ha encarregat de nou de la direcció i monitoratge del camp de treball que també ha comptat amb el suport de l’Ajuntament, tant de la regidoria de Joventut com de la de Sostenibilitat i Agenda 2030 i, la col·laboració del Patronat d’Esports i Xarxa de Cultura.

El projecte ha estat possible gràcies a l’estreta col·laboració entre els Serveis Territorials de Joventut a Tarragona, el Cau de Valls i l’Ajuntament. En aquest sentit, la Generalitat contracta la gestió del camp i el Cau compta amb el suport logístic de la regidoria de Joventut en aspectes com la pernoctació, els àpats, l’accés i utilització d’equipaments i l’assessorament, entre d’altres. A la vegada, la direcció tècnica de l’actuació al torrent s’efectua des de la regidoria de Sostenibilitat mitjançant un tècnic especialista.

Els camps de treball de la Generalitat són estades d’estiu en què es combinen activitats lúdiques i de lleure amb la realització de tasques de servei a la comunitat, ja sigui ajudant persones, fent tasques de protecció de la natura o realitzant intervencions en el patrimoni. Aquestes activitats són idònies per als i les joves, atenent al component social, a l’intercanvi cultural que es propicia i a la relació amb l’entorn local, i aposten per la millora qualitativa dels projectes. 

PUBLICITAT