La comissió organitzadora de la Firagost ha anunciat els tres porronaires commemoratius de cara a l’edició del 2023. L’acte de lliurament dels títols tindrà lloc dimarts 1 d’agost, a les vuit del vespre, a la plaça del Pati.

PUBLICITAT

L’ambaixador del porró  serà per Jonathan Nuevo impulsor del blog gastronòmic i les xarxes socials Esmorzars de Forquilla. Sempre fa servir el porró a totes les seves publicacions i imatges. Això l’ha convertit en un dels grans promotors catalans d’aquest art i del fet de beure vi amb porró.

La distinció al restaurant porronaire d’honor és pel Restaurant El Vinyet de Vila-rodona. Aquest establiment es caracteritza per oferir sempre un porró de vi blanc, negre o un porró de cava a les taules.

Pel que fa el títol de Porronaire d’Honor 2023 ha estat concedit a Oriol Pérez de Tudela, persona molt vinculada al món de l’enologia i del vi, i especialment per ser una de les persones impulsores de l’organització del Concurs de beure vi amb porró de la Firagost i per ser un dels conservadors de l’art de saber tastar i beure vi amb porró.

Els premis són uns porrons que han estat dissenyats pel mestre vidrier Rafa Abdón, del Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet. Tots ells estan signats pel vidrier.

La Firagost de Valls és pionera en la promoció del porró a Catalunya i promou l’ús d’aquest estri de disseny català que data del segle XVIII.

PUBLICITAT