El Ple de l’Ajuntament de Valls votarà dilluns 31 de juliol, a la tarda, una moció proposada per l’Assemblea Valls-Alt Camp perquè es designi un carrer a la ciutat amb el nom de Guillem Agulló.

PUBLICITAT

Junts, ERC i la CUP, els partits independentistes que tenen majoria al saló de plens, han assumit la moció i l’han presentada a la primera sessió ordinària municipal d’aquest mandat.

La idea de la moció és del Club de Lectura Política impulsat per l’ANC Valls, que va triar com a primer llibre de lectura Guillem, de Núria Cadenes. La reflexió i el debat que va propiciar l’obra van generar aquesta proposta, que pretén expressar el compromís de la ciutat amb el país, la llibertat i l’antifeixisme. A Valls el record de Guillem Agulló ha estat present aquests anys gràcies sobretot a la reivindicació que n’ha fet el Casal Popular la Turba, amb iniciatives com el mural que hi ha al carrer de la Cort.

Enguany ha fet 30 anys de la mort de Guillem Agulló i Salvador, el jove valencià que va ser assassinat per un grup de militants de l’extrema dreta l’11 d’abril de 1993. Agulló va ser assassinat pel seu compromís amb l’antifeixisme i amb el país, i en tot aquest temps ha esdevingut un símbol de lluita per la llibertat. Diversos llibres i també una pel·lícula han contribuït a donar-lo a conèixer arreu dels Països Catalans.

PUBLICITAT