Foto: UAF

El Lladrefaves, la Gegantona, la Geganta i el Gegant de la Porra, visitaran aquest cap de setmana la ciutat d’Andorra la Vella per participar a la cercavila de Festa Major del dissabte 5 d’agost a la tarda.

Foto: UAF
PUBLICITAT

Feia sis anys que els gegants vallencs no trepitjaven terres andorranes des que ho fessin l’any 2017 per commemorar el 50è aniversari de l’agermanament entre les dues ciutats. Enguany, els gegants de Valls passejaran pels carrers més cèntrics de la capital andorrana acompanyats dels gegants del Comú d’Andorra la Vella, de Sant Pol de Mar i d’altres entitats de cultura popular de la parròquia.

Des de la dècada dels anys 60 del segle XX, són nombroses les anades i vingudes dels Gegants de la Ciutat de Valls a Andorra, amb motiu de l’agermanament de les dues poblacions. La primera visita va ser a principis de 1967, acompanyant el consistori representant la ciutat en el «Dia de Valls». Més de vint anys més tard, l’any 1994, els gegants van tornar a participar a la Festa Major andorrana, aquesta vegada acompanyats de la Mulassa de Valls. De nou, l’any 2010 van repetir la visita amb altres elements de cultura popular de la ciutat, i l’última ocasió va ser la ja anomenada de l’any 2017, que ho van fer conjuntament amb els Nans de la Ciutat de Valls.

PUBLICITAT