El Ministeri per la Transició Energètica ha aprovat la construcció de la MAT, que recorrerà 182 km, passant per 40 municipis catalans de les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona, el Penedès i l’àrea metropolitana.

PUBLICITAT

La central fotovoltaica seria construïda a Lechón (Saragossa) i Cucalón (Terol) amb una línia elèctrica que s’estendria fins a un centre de seccionament a Begues, amb un altre tram de 14,14 km fins a la subestació elèctrica del mateix municipi. El projecte està encara pendent del vistiplau de la Generalitat de Catalunya i ha rebut informes desfavorables de diversos ajuntaments, consells comarcals, les diputacions de Tarragona i de Barcelona i la Direcció General d’Energia de la Generalitat. També va ser objecte d’al·legacions presentades per grups ecologistes com el GEPEC. 

A més, el senat amb el suport del PSOE, ERC, Junts i Teruel Existe havien aprovat una resolució per “denegar l’autorització” d’aquesta línia MAT, que també va ser criticada el 2021 per la ministra de Transició Energètica, Teresa Ribera. 

PUBLICITAT