Tot i les tempestes, el fet casteller ha pogut celebrar les actuacions de l’últim cap de setmana d’agost. A Valls, a falta d’un assaig,  la Colla Vella ha superat els compromisos sense entrebancs i ja pensa en la diada de Sant Fèlix de Vilafranca del Penedès d’aquest dimecres.

PUBLICITAT

Al Catllar, dissabte a la tarda, la pluja va obligar a suspendre la diada a segona ronda. L’organització i els tres caps de colla de les participants van decidir que amb l’aigua, tot i ser tímida, i les camises mullades no es podia continuar.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls va descarregar el 4 de 9 amb folre i el pilar, el tercer de l’any, i el que ha estat el millor castell de la tarda. Els rosats també van fer un intent desmuntat de 4 de 9 amb folre.

Els Castellers de Vilafranca van enlairar el 3de9 amb folre i el 9de8 amb una enxaneta, mentre que la Colla Jove Xiquets de Tarragona va sortir de plaça amb el 3de9 amb folre i un intent desmuntat de 2de9 amb folre i manilles.

A l’Arboç, diumenge al migdia, el mal temps, les alternatives fallides per evitar-la i un bon grapat d’intents desmuntats per part de les colles han acabat aigualint la diada. La Vella de Valls, més conservadora que dissabte al Catllar, va descarregar el 4de9 amb folre, el 3de9 amb folre i el 4de8 amb el pilar. Abans del 4 amb el pilar, van deixar el 5de8 en intent desmuntat.

Els Castellers de Vilafranca van carregar el 4de9 amb folre i el pilar a la segona ronda. També van completar el 3de9 amb folre i el 4de9 amb folre després de dos intents desmuntats.

La Jove de Tarragona, com havien fet també els verds, van començar amb el 3de9 amb folre. A la segona ronda, després d’un intent desmuntat, van bastir un 2de8 amb folre. Com a tercer castell, van completar el 5de8.

La colla local, els Minyons de l’Arboç, tot i intentar sense èxit el 3de7, van sortir de plaça amb el 4de6 amb el pilar com a millor construcció.

Finalment, i amb la pluja fent acte de presència de forma progressiva durant les últimes rondes de recuperació, l’organització va decidir suspendre la jornada de l’Arboç just abans que s’aixequessin els pilars.

PUBLICITAT