Aquest divendres 8 de setembre obre portes al públic el Museu Casteller de Catalunya a Valls. Com a prèvia, aquest dilluns s’ha explicat el funcionament d’un equipament on hi tenen un paper rellevant els muntatges audiovisuals immersius.

PUBLICITAT

A l’acte adreçat als mitjans de comunicació, hi han estat presents, entre d’altres autoritats, la consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga, qui ha anunciat la signatura d’un conveni amb l’Ajuntament de Valls, la Diputació de Tarragona i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya per garantir la viabilitat econòmica de l’equipament.

El Museu Casteller de Catalunya, situat al bell mig  del Centre Històric  de la capital de l’Alt Camp, permetrà als visitants descobrir i viure una tradició declarada 2010 Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. A més, des de Magma Cultura, empresa que s’encarrega de la gestió del servei, tenen la intenció de fer arribar els castells a tots els públics.

De cara al primer cap de setmana de la seva posada en marxa, s’han organitzat una sèrie d’activitats d’atracció complementàries en col·laboració amb les associacions de veïns del Barri Antic i del Portal Nou.

PUBLICITAT