El Consell Comarcal de l’Alt Camp ha presentat un recurs d’alçada contra la línia de molt alta tensió entre Terol i Begues. S’hi han sumat els ajuntaments de la desena de pobles afectats a la comarca i altres consells comarcals i municipis de la demarcació, així com la Diputació de Tarragona. 

PUBLICITAT

Les poblacions afectades continuen mostrant el seu desacord i un interès comú en contra de la infraestructura, que recorrerà 180 quilòmetres i afectarà fins a 38 municipis de la demarcació de Tarragona. Deu dels afectats es troben a l’Alt Camp. El passat 2 d’agost es va publicar al BOE l’autorització administrativa de la Direcció General de Política Energètica i Mines a la companyia responsable, per tirar endavant la MAT a 400 quilovolts de Terol a Begues. Des de llavors, diversos municipis, consells comarcals, i ara també la Diputació de Tarragona, han recorregut a la via administrativa, mitjançant un recurs d’alçada amb la intenció d’esgotar tots els recursos possibles per tal d’impedir que el projecte s’acabi realitzant. 

També han presentat un recurs sindicats com la Unió de Pagesos o grups ecologistes com el GEPEC. Els municipis de l’Alt Camp que es veuran afectats són el Milà, Valls, Vallmoll, Nulles, Vilabella, Alcover, Puigpelat, Bràfim, Montferri i Rodonyà. 

PUBLICITAT