Com cada any, les colles castelleres de Valls actuaran a la plaça del Blat amb motiu de la Diada. Aquest diumenge 10 de setembre a les vuit del vespre, les dues colles vallenques tornaran a coincidir després de gairebé dues setmanes. 

PUBLICITAT

Aquesta serà la primera actuació castellera després de la diada de Sant Fèlix de Vilafranca del Penedès, i donarà el tret de sortida al tram final de la temporada. La jornada arrencarà amb l’entrada a plaça de les colles castelleres de Valls. A un quart de nou del vespre, al vestíbul de l’Ajuntament es farà el sorteig de l’ordre d’actuació amb els dos caps de colla per determinar quina agrupació surt primer.

Seguint el sistema de rondes vallenques, consta de tres de castells i una de pilars. En cada ronda la colla podrà efectuar fins a tres peus per castell abans de sonar les gralles. Per tant, si un castell o pilar queda en intent o en intent desmuntat havent sonat les gralles, es podrà provar una segona construcció en la mateixa ronda, abans que passi el torn. 

Les dues colles tenen la intenció de, com a mínim, plantar els dos castells de 9 bàsics. Un objectiu pràcticament assegurat per ambdues bandes, tot i que existeix la possibilitat que es pugui afrontar alguna fita superior. 

Enguany l’actuació de la Diada cau en un cap de setmana replè d’activitats castelleres, ja que coincideix amb les que s’han organitzat per celebrar l’obertura del Museu Casteller el divendres dia 8. 

PUBLICITAT