El Museu de Valls acollirà l’exposició “Picasso i l’art del gravat (1904 -1971)”, sumant-se a la commemoració internacional del 50è aniversari de la mort de l’artista. La mostra s’inaugurarà dissabte 16 de setembre a les 12 del migdia, i es podrà visitar fins al dia 12 de novembre. 

PUBLICITAT

L’exposició mostra més d’un centenar de gravats d’una quinzena de col·leccions particulars, procedents de Valls, Almacelles, Manresa, Barcelona, Cardedeu i Tarragona. També de galeries com Gothsland Galeria d’Art de Barcelona i museus com el Museu de Lleida, dipositari de la col·lecció de gravats d’Antoni Gelonch. Entre aquestes peces es poden trobar algunes de grans sèries de gravats com la Suite dels Saltimbanques, la Suite Vollard i el Carnet de Royan. També hi seran presents La Tauromaquia i El entierro del Conde de Orgaz dues sèries editades per l’editorial Gustau Gili, vinculada a la ciutat de Valls a través de la família Barbat Gili. 

El conjunt d’obres exposades mostrarà l’evolució artística de Picasso, parant esment a un capítol fonamental de la seva biografia, i a la vegada, confirmant la voluntat del Museu de Valls de promoure i reivindicar artistes més enllà del territori, acollint els grans noms de l’art universal. 

PUBLICITAT