La sessió plenària ordinària de l’Ajuntament de Valls d’aquest dilluns 25 de setembre va servir, entre d’altres punts de l’ordre del dia, per aprovar que la plaça de l’entorn del Museu Casteller de Catalunya passi a dir-se Pere Català Roca.

PUBLICITAT

La proposta, que s’ha fet coincidir amb el centenari del naixement del fotògraf vallenc i que a la vegada va ser l’impulsor del Museu Casteller, va tirar endavant amb 18 vots a favor i 3 en contra. A partir d’aquí, el següent pas correspon a l’Institut d’Estudis Vallencs, entitat que haurà de definir el protocol corresponent.

Al mateix ple, es van nomenar els representants a organismes i ens i els de la Fundació de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela per aquesta nova legislatura.

D’altra banda, hi van haver modificacions de crèdit de 450.000 euros per adquirir l’immoble a l’entorn de Ca Padró. També se’n van aprovar per al Patronat Municipal d’Esports i Xarxa de Cultura.

Finalment, van prosperar les mocions del PSC sobre el pla de lluita contra els efectes del canvi climàtic i la conjunta entre Junts, ERC, PSC i CUP en suport a les víctimes del terratrèmol del Marroc. En canvi, va quedar inadmès el recurs de Vox contra la proposta aprovada el passat 31 de juliol de donar nom a Guillem Agulló a un carrer de Valls.

PUBLICITAT