Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dimarts 3 d’octubre.

PUBLICITAT

Comencem el nostre particular repàs a l’actualitat fent-nos ressò del Museu Casteller de Catalunya. S’espera festa grossa el proper diumenge 22 d’octubre, a partir de les sis de la tarda, per la inauguració oficial del nou equipament en un acte popular i obert a tot el món casteller. Un dispositiu amb totes les estrelles per cloure la Fira de Santa Úrsula. L’Ajuntament de Valls ha convidat a les 103 colles existents fins al moment.

La Muixerganga d’Algemesí, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i antecedent dels castells, aixecarà les seves construccions a les places del Blat i del museu. També hi prendran part els Gegants de la Ciutat i diversos grups de grallers.

El toc més vertical arribarà en forma de dansa amb l’espectacle “Fargar” de la companyia Berta Baliu sobre la façana de la Casa de la Vila en homenatge a la cultura dels castells al seu quilòmetre zero.

TAC-12 i la Xarxa de Televisions Locals, en una coproducció conjunta, retransmetran en directe l’acte d’inauguració del Museu Casteller de Catalunya per a tot Catalunya. Jo no m’ho perdria!

Arriba l’hora de posar-nos sostenibles. L’Ajuntament de Valls ha finalitzat amb èxit la campanya informativa sobre la recollida selectiva de residus als barris de la ciutat. S’han distribuït 1.410 Kits de bosses per separar paper, vidre i envasos lleugers.

La campanya espera augmentar el nombre de famílies que participin en la separació dels residus i a la llarga, reduir la quantitat de residus que es llencen al contenidor de la fracció resta (el de la tapa de color gris), perquè es porten a incinerar i per tant no es reciclen. 

Per altra banda, també s’espera poder incrementar els residus que són recollits selectivament, ja que el percentatge de recollida selectiva a Valls es troba actualment al 48%, per sota de l’objectiu del 55% que estableix la normativa europea per a l’any 2025. 

Un altre dels objectius és reduir el percentatge d’impropis o errors, és a dir, tot allò que es diposita als contenidors de recollida selectiva però que no hauria d’anar-hi. Per exemple, encara es troba roba a dins dels contenidors d’orgànica, o bé vidre al de rebuig. Per tant, tothom a reciclar!

En l’apartat de successos, hem de lamentar les imatges d’un home fent el “Superman” amb una moto i una L a l’autovia de Valls. Els fets s’han donat a conèixer aquest cap de setmana.

L’individu circulava amb una moto estirat damunt del vehicle per l’autovia A-27. Els Mossos d’Esquadra mantenen oberta una investigació per tal d’identificar els causants d’aquest lamentable espectacle i prendre les mesures pertinents.

I en esports, repassem els resultats dels equips locals que juguen al grup 17 de 3a Catalana.  Cara per l’Atlètic de Valls que va vèncer a casa per 3 a 2 davant el Cunit i se situa tercer a la classificació empatat a punts amb el Vendrell i el Roda de Berà. D’altra banda, creu per una Unió Esportiva Valls B que va caure per 1 a 0 al camp del Calafell i finalitza la jornada en vuitena posició.

I això és tot per avui. Demà més i millor. Adéu.

PUBLICITAT