S’espera festa grossa a Valls el proper diumenge 22 d’octubre, a partir de les sis de la tarda, de cara a la inauguració oficial del Museu Casteller de Catalunya. Un dispositiu de cinc estrelles que servirà per cloure la Fira de Santa Úrsula.

PUBLICITAT

Els actes començaran a la plaça del Pati amb la desenfaixada de l’escultura El Casteller de Josep Busquets i Òdena a càrrec de la pallassa Pepa Plana, ambaixadora dels Xiquets de Valls 2023. Seguidament, es concentraran representants de les 103 colles existents fins al moment per anar en cercavila fins al nou equipament. La regidora de Cultura, Laia Castells, explica que en l’acte d’inauguració tothom hi sortirà representat.

La Muixerganga d’Algemesí, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i antecedent dels castells, aixecarà les seves construccions a les places del Blat i del museu. També hi prendran part els Gegants de la Ciutat i diversos grups de grallers.

El toc més vertical arribarà en forma de dansa amb l’espectacle “Fargar” de la companyia Berta Baliu sobre la façana de la Casa de la Vila en homenatge a la cultura dels castells al seu quilòmetre zero.

TAC-12 i la Xarxa Més, en una coproducció conjunta, retransmetran íntegrament l’acte.

PUBLICITAT