La regidoria de Sostenibilitat, Medi Ambient i Medi Natural de l’Ajuntament de Valls ha posat en marxa una nova campanya amb l’objectiu de fomentar la recollida selectiva de la matèria orgànica.

PUBLICITAT

La iniciativa, sota el títol de “Més orgànica”, pretén facilitar als veïns i les veïnes una bona eina per separar la fracció orgànica a casa.

Per aquest motiu, a partir de dilluns 9 d’octubre i fins el divendres 24 de novembre, s’habilitaran punts informatius amb una carpa i una parada a diferents zones de la ciutat, des dels quals a banda d’informar sobre la correcta separació de la matèria orgànica, es distribuiran 2.000 cubells reixats per separar la fracció orgànica i paquets de bosses compostables.

El regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient i Medi Natural, Andreu Gassó, ha conscienciat a la ciutadania la importància de participar en la campanya.

La normativa europea estableix diversos objectius a assolir en matèria de residus, en referència al reciclatge dels residus municipals, es marca que la recollida selectiva a l’any 2025 sigui del 55%; cinc anys després del 60% i al 2035 del 65%. La mitjana de reciclatge a Catalunya l’any 2022 va ser del 45,3% i concretament a Valls del 47,4%, lluny dels paràmetres establerts.

PUBLICITAT