La Diada biennal del Mercadal torna a la tardor castellera aquest dissabte a Reus i ho fa amb els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Jove de Tarragona i els Capgrossos de Mataró com a colles convidades, a banda de la colla local.

PUBLICITAT

Els vallencs tornen amb ambició a la plaça del Mercadal de la capital del Baix Camp. A dues setmanes de Santa Úrsula, els de la camisa rosada estan esperonats per descarregar el 2de8 net, castell coronat per Sant Fèlix. A banda de tornar-se a atrevir amb la bèstia, tenen en cartera el 4de9 amb folre i el pilar, el pilar de 8 amb folre i manilles i, podrien arribar a exhibir el 4de9 net.

Per altra banda, la Jove de Tarragona tenen en cartera amb seguretat els dos bàsics de 9. Els tarragonins podrien atrevir-se amb el 5de8, l’estrena del 4de8 amb el pilar  o, fins i tot, provar de retrobar-se amb el 2de9 amb folre i manilles. Els Castellers de Vilafranca arriben, escassa una setmana després  de la seva fita al Liceu, amb el 2de9 i  el pilar de 8 emmanillat, el 9de8 i el 4de9 amb folre i el pilar.  Tot i això, podrien plantejar-se el 4de9 net.

Els Capgrossos de Mataró arriben amb confiança amb els dos bàsics de 9, i podrien intentar recuperar la condició de gamma extra que no assoleixen des de fa quatre anys amb el 2de9 amb folre i manilles. Per la seva part, la colla amfitriona ha estat treballant el 3 i el 4de9 amb folre i ha fet proves serioses de 5de8 i d’un 2de8 amb folre, aquest últim perfilat de cara a la primera ronda.

L’altra colla puntera que no actua aquest cap de setmana, la Joves, farà diumenge un assaig especial al seu local per a treballar els reptes de cara a la Diada de Santa Úrsula.

PUBLICITAT