Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest divendres 13 d’octubre.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu, explicant-vos que l’Ajuntament de Valls ha previst un ajust en les ordenances fiscals per al 2024 després de tres exercicis consecutius de congelació impositiva.

L’equip de govern de Junts i ERC ha dictaminat que l’Impost de Béns Immobles residencials s’incrementi el 2024 un 3,49%, un percentatge però inferior al 4,5 % d’inflació prevista per al 2023.

El consistori congela un altre any la taxa d’escombraries i manté els incentius ambientals amb descomptes d’entre el 10% i el 15% per fomentar la recollida selectiva.

Pel que fa l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica s’incrementa, encara que el coeficient a Valls encara és el més baix d’entre les principals ciutats de la demarcació.

A diferència del que succeirà en ciutats com Tarragona o Reus, l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, ha tret pit de la bona gestió econòmica al consistori i afirma .que la modificació de l’IBI es fa per sota de l’IPC previst.

L’aprovació inicial de les ordenances fiscals es va sotmetre a votació aquest dimecres en una sessió plenaria extraordinària i va comptar amb els vots en contra dels tres partits a l’oposició: PSC, CUP i VOX.

En matèria castellera, destacar que les dues colles dels Xiquets de Valls es troben en la preparació final de cara a la diada de Santa Úrsula. Abans, però, tenen compromisos aquest cap de setmana.

Dissabte, a les sis de la tarda, la Vella té sortida a la plaça del Rei de Tarragona per participar en la diada de final de temporada dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Rosats i cooperativistes compartiran jornada amb els Xicots de Vilafranca.

Pel que fa la Joves es desplaça diumenge, a la una del migdia, a la plaça Vella del Vendrell, en el marc Fira de Santa Teresa per actuar al costat dels Nens locals i la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Esperem que els nostres Xiquets de Valls ens ofereixin bons registres una setmana més.

I en esports, CB Valls i UE Valls tenen també partit aquest cap de setmana. Pel que fa els jugadors  bàsquet i, amb l’objectiu d’oblidar l’eliminació de la Lliga Catalana EBA, viatgen a Aragó aquest dissabte per enfrontar-se a l’Azulejos Moncayo amb l’objectiu de mantenir la imbatibilitat. El partit es disputa a les set de la tarda.

El torn del futbol serà diumenge, a les dotze del migdia, davant el Santboià amb la intenció d’encadenar el quart partit sense perdre. Un Santboià- UE Valls que el podran escoltar en directe per Ràdio Ciutat de Valls.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Gràcies i que passin un bon cap de setmana.

PUBLICITAT