Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dijous 26 d’octubre.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que l’Ajuntament de Valls ha rebut el premi “Humana Circular Catalunya 2023” en reconeixement dels bons resultats de la recollida de roba i calçat.

El regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient i Medi Natural, Andreu Gassó, va recollir el pasaat 18 d’octubre el reconeixement de mans de Rubén Fernández, promotor nacional d’Humana, en un acte celebrat a Lleida, coincidint amb la celebració de la Fira Municipalia d’equipaments i serveis municipals.

Segons dades de l’Agència de Residus de Catalunya, cada persona genera en un any 22 Kg de residus tèxtils. D’aquests, només 2,3 Kg, l’11%, es recullen selectivament. Les dades de recollida a Valls estimades per al 2023 indiquen que s’arribarà a recollir 4,4 Kg per habitant, de manera que s’haurà recollit de forma selectiva el 19% dels residus tèxtils. 

No obstant, tot i els bons resultats, encara s’està lluny d’assolir els objectius establerts per la normativa. L’any 2025 s’hauria d’arribar a recollir el 55% del residu tèxtil, és a dir, 13 Kg per cada habitant. Per aquest motiu és imprescindible comptar amb la implicació de tota la població.

El “Valls Història Viva” impulsat pel Centre Cívic torna amb una segona edició que consolida aquest projecte participatiu de recreació històrica.

Es representarà els dies 11 i 12 de novembre en diferents espais de Valls, amb epicentre al Centre Històric.

Si en la primera edició, l’any 2021, l’eix conductor d’aquest projecte de representació teatral va girar al voltant de les diferents revoltes succeïdes a Valls al llarg de diferents períodes històrics, en aquesta ocasió s’abordarà la Guerra Civil i el paper que hi van jugar les dones.

Les entrades per accedir a algunes de les representacions de “Valls Història Viva” es podran adquirir a partir del dimecres 25 d’octubre, a través del portal web de l’Ajuntament de Valls mitjançant la plataforma Codetickets. El preu de l’entrada és de 3 euros, mentre que els menors de 5 anys tindran el passi gratuït.

Pels amants de la música clàssica, aquest dijous arriba la segona cita de la temporada dels Amics de la Música de Valls Joventuts Musicals de l’Alt Camp  amb ‘Bachbershop’. El quartet vocal Metropolitan Union Bachcelona oferirà un concert de barbershop, és a dir, amb un estil de cant a cappella que es va fer molt popular als Estats Units. El concert tindrà lloc a les 20 h al Teatre Principal de Valls.

I un apunt breu d’esports, fins al 2 de novembre és oberta la convocatòria d’ajuts a centres docents per a l’organització d’una activitat esportiva extraescolar durant el curs 2023-2024.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT