L’Ajuntament de Valls ha estat distingida amb el premi “Humana Circular Catalunya 2023” en reconeixement dels bons resultats de la recollida de roba i calçat.

PUBLICITAT

El regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient i Medi Natural, Andreu Gassó, va recollir el passat 18 d’octubre el reconeixement de mans de Rubén Fernández, promotor nacional d’Humana, en un acte celebrat a Lleida, coincidint amb la celebració de la Fira Municipalia d’equipaments i serveis municipals.

Segons dades de l’Agència de Residus de Catalunya, cada persona genera en un any 22 Kg de residus tèxtils. D’aquests, només 2,3 Kg, l’11%, es recullen selectivament. Les dades de recollida a Valls estimades per al 2023 indiquen que s’arribarà a recollir 4,4 Kg per habitant, de manera que s’haurà recollit de forma selectiva el 19% dels residus tèxtils. 

No obstant, tot i els bons resultats, encara s’està lluny d’assolir els objectius establerts per la normativa. L’any 2025 s’hauria d’arribar a recollir el 55% del residu tèxtil, és a dir, 13 Kg per cada habitant. Per aquest motiu és imprescindible comptar amb la implicació de tota la població.

PUBLICITAT