El ple municipal de Valls d’ahir dilluns 30 d’octubre va arribar a l’aprovació de diverses mocions. Entre aquestes, la moció per l’adhesió del municipi al Pacte d’Alcaldies per al Clima i l’Energia, la millora del servei de bus urbà, l’aprovació de la pròrroga de la bonificació de la taxa d’ocupació de la via pública i una nova exposició d’artistes vallencs al Museu de Valls.

PUBLICITAT

Pel que fa al Pacte d’Alcaldies, implicarà la redacció d’un pla d’acció per treballar en la lluita contra el canvi climàtic i la pobresa energètica, assumint el compromís de la Unió Europea de reduir les emissions de CO2 en un 55% fins a l’any 2030. Aquesta moció va rebre 19 vots a favor i 1 en contra.

Respecte a la millora del servei de bus urbà, moció presentada pel PSC, va ser aprovada per 18 vots a favor i 1 abstenció. En aquesta es destaquen punts de millora com barreres arquitectòniques o capacitat del bus en hora punta, o la millora de la capacitat i freqüència en el recorregut cap al polígon industrial.

Per una altra banda, també ha tirat endavant amb els vots a favor només de l’equip de govern, no sense discrepàncies, la modificació de crèdit de 75.000 euros presentada pel Patronat del Museu de Valls. Aquesta és per portar a terme una exposició sobre dones nascudes a Valls anomenada “Excèntriques”, en què cal comprar material i millorar la museografia. El PSC ha decidit votar en contra argumentant que l’equip de govern no gestionen correctament el museu i no dona solució a les auditories d’intervenció. La CUP i Vox s’han abstingut finalment.

També en propostes de modificació d’ordenances s’han aprovat la continuïtat de la iniciativa de Temps x Cures a les escoles bressol, un servei de cangur gratuït per a nens i nenes d’entre 0 i 14 anys, i la pròrroga de la bonificació en la taxa d’ocupació de via pública. Per tant, un any més els bars no hauran de pagar per ocupar la via pública amb les terrasses.

Per acabar, un dels punts polèmics també han estat les mocions presentades sobre el conflicte en Israel. Per un costat, ha quedat aprovada la moció presentada per Junts i ERC, en què demanen el final del conflicte i l’arribada d’ajuda humanitària. Aquesta ha quedat aprovada per 17 vots a favor i 3 en contra de la CUP i Vox. Per la seva banda, la CUP ha criticat que aquesta moció no contempla l’arrel del problema. Per aquest motiu, els cupaires han presentat una moció parlant sobre l’ocupació militar sostinguda durant 56 anys i les polítiques d’apartheid sobre els palestins per part d’Israel. Aquesta moció ha quedat denegada amb només els vots a favor de la CUP.

PUBLICITAT