Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dimecres 8 de novembre.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que han començat les obres de restauració i condicionament de l’espai de les terres de la Vil·la Romana del Vilar, impulsades per l’Ajuntament de Valls i l’Institut d’Estudis Vallencs.

L’arqueòloga vallenca Judit Ciurana i EOS Arqueologia s’han posat al capdavant de les obres.  Des de la capital de l’Alt Camp feia temps que es treballava per consolidar aquestes importants restes, sobretot per crear un element explicatiu que ajudés a contextualitzar-les i a posar-les en valor i, alhora, a respectar com cal el ric patrimoni arqueològic vallenc.

El passat mes de febrer es van commemorar els cent anys de les primeres excavacions al jaciment ibèric del Vilar per part de l’Institut d’Estudis Catalans. La pretensió va ser recuperar la memòria de les primeres excavacions i explorar les possibilitats de les darreres intervencions amb l’organització d’una sèrie d’activitats.

En l’àmbit educatiu, Valls acull dimarts i dijous un dels Fòrums del Programa Escoles Verdes amb participació d’un centenar  d’alumnes i professorat de 18 centres de secundària, cicles i IFE de les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà i el Priorat.

Durant els dos dies de la jornada es coneixeran iniciatives i entitats que treballen en projectes de sostenibilitat. A més, se’n visitaran algunes.

D’altra banda, participen en el Mercat d’Experiències, en el qual alumnes de cada centre exposen una de les accions que realitzen com a escola verda

Els Fòrums d’Escoles Verdes són unes trobades territorials d’intercanvi d’experiències on participen alumnat i professorat. L’objectiu és que els centres trobin un ambient òptim per exposar experiències, per al diàleg. Alumnat i docents tenen l’oportunitat de compartir el que fan als seus centres a través de diferents dinàmiques i en un context d’aprenentatge actiu i participatiu. 

Sense desviar-nos de les qüestions mediambientals, ens fem ressò que la recollida d’oli de cuina a Valls augmenta un 44% l’any 2023. Des de l’Ajuntament s’han instal·lat 7 nous contenidors per seguir millorant la recollida d’aquest residu.

I en esports, el Club Bàsquet Valls DIC de Copa Catalunya Femenina continua a la cua de la classificació després de perdre el darrer partit de lliga davant el Lloret per 78 a 46. Quan ja s’han disputat sis enfrontaments, les noies d’Albert del Rey són últimes a la taula sense sumar cap triomf. El proper compromís serà diumenge, a dos quarts d’una del migdia, a casa, davant el Lleida, penúltim classificat.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT