Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dijous 16 de novembre.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que Valls dona el tret de sortida a la campanya promocional de la 42a edició de la Gran Festa de la Calçotada. Aquesta, organitzada per la Cambra de Comerç de Valls, tindrà lloc el  proper 28 de gener.

A l’espera de tancar el programa d’actes definitiu, des de l’organització han anunciat que mantindran l’aparcament de la Cooperativa Agrícola com a principal punt de degustació.

Quant a les previsions de la nova temporada tornen a ser optimistes. El president de la IGP Calçot de Valls, Dalmaci Clofent apunta que hi ha l’expectativa d’acostar-se als 20 milions de calçots.

Com a novetat, la Gran Festa de la Calçotada 2024 suma el patrocini d’Europastry que s’afegeix a Castell d’Or i Salses Fruits. També compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Valls.

Valls celebra aquest dijous la Macrodiada de Colles Universitàries de Catalunya.

L’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, acompanyada pel rector de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Pallarès, la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Sandra Ramos i el representant de la Coordinadora de Colles Castelleres Pau Camprovín, donarà la benvinguda al Km0 casteller als presidents i caps de colla de les dotze colles universitàries que participen a la Macrodiada que se celebra a Valls. Tot seguit, visitaran el Museu Casteller de Catalunya.

La Macrodiada de Sant Tolomet se celebrarà a l’aparcament de l’Hort del Carme i serà la trobada de colles universitàries més gran celebrada mai, amb una participació prevista de més de 1.200 castellers i castelleres.

Al Carme hi actuaran, a partir de les 17h, els Arreplegats de la Zona Universitària, els Bergants del Campus de Terrassa, els Emboirats de la Universitat de Vic, els Engrescats de la URL, els Ganàpies de la UAB, els Grillats del Campus del Baix Llobregat, els Llunàtics de la UPC de Vilanova, els Marracos de la UDL, els Passerells del TCM, els Pataquers de la URV, els Penjats del Campus de Manresa i els Trempats de la UPF. La celebració es clourà també amb concerts a la nit, amb l’actuació de DJ Ceba i els Figaflawas en format «showcase».

Sense deixar de banda l’àmbit casteller, aquest dijous la Càtedra de la URV per a l’Estudi del Fet Casteller organitza la jornada Castells: Eina per a una recerca rigorosa. De les 16h a les 20h, el Museu Casteller de Catalunya acollirà una sèrie de taules rodones amb l’objectiu de posar en comú les necessitats dels investigadors amb els serveis que ofereixen entitats i institucions amb l’objectiu de millorar la recerca castellera.

I en esports, ens fem ressò de l’èxit de participació en el primer taller “Més enllà de la Marxa Nòrdica”. Va tenir lloc el passat dissabte 4 de novembre  en commemoració dels més de deu anys que fa que el Patronat Municipal d’Esports proposa un programa de sortides de marxa nòrdica. L’activitat es va adreçar a aquelles persones que volguessin anar més enllà de les indicacions inicials d’aquesta tècnica esportiva.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT