Valls ha començat aquest dissabte la temporada de calçotades amb l’arrencada simbòlica del primer calçot.

PUBLICITAT

El grup de música Figa Flawas ha estat nomenat amb el títol d’Amics de l’Autèntica Calçotada i els dos components s’han encarregat  d’arrencar el primer calçot en un dels camps dels agricultors de la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls, entitat que vetlla per la qualitat d’aquest típic i singular producte vallenc. Un dels cantants, Xavier Cartanyà, explica que el nou disc, el qual presentaran el mes de gener, portarà el títol de La Calçotada.

Les regidories de Comerç i Turisme de l’Ajuntament, en col·laboració amb la IGP Calçot de Valls, la Cooperativa Agrícola i l’Associació de Restauradors, nomena cada any l’Amic de l’Autèntica Calçotada, una menció honorífica i vitalícia que es va crear l’any 2014 per premiar la trajectòria d’institucions, entitats o persones que es distingeixen pel seu compromís amb el país, per la defensa dels productes de la terra, l’amor per la gastronomia i la recerca de l’excel·lència en aquest camp.

Alhora, l’Amic de l’Autèntica Calçotada es compromet a defensar l’origen vallenc i la qualitat de l’autèntica Calçotada de Valls.

PUBLICITAT