Els restauradors de l’Alt Camp esperen millorar l’anterior temporada de calçotades tot i l’encariment de costos.

PUBLICITAT

I és que des de fa setmanes, els menjadors dels restaurants s’omplen de comensals per tastar els primers calçots de l’any. En demanar el compte, aquest reflecteix un lleuger repunt en el preu dels menús, que segons la presidenta en funcions de l’Associació de Restauradors de Valls i l’Alt Camp, Judit Solé, se situarà entre l’1 i el 2%.

Des de mitjans d’octubre, els restaurants de la comarca han començat a fer flama per coure els primers calçots de la temporada, els quals se serveixen en menús que ja superen els 40 euros per persona. Es tracta d’un preu lleugerament superior a l’anterior temporada, que respon a l’increment de costos, especialment en la carn i l’oli.

D’altra banda, els restauradors apunten que els primers calçots són de molt bona qualitat i dolços malgrat la sequera dels últims mesos. Per la seva part, des de la IGP Calçot de Valls es mostren optimistes pel que fa a la producció d’enguany, si bé han rebaixat les perspectives fins a superar els 18 milions i mig d’unitats.

En aquest context, des de la mateixa associació valoren positivament iniciatives com la de promocionar la cuina de calçots en plats més enllà de les calçotades, per obrir nous ventalls gastronòmics no només als visitants sinó també als veïns de la comarca.

PUBLICITAT