Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dimecres 13 de desembre.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que els restauradors de l’Alt Camp esperen millorar l’anterior temporada de calçotades tot i l’encariment de costos. I és que des de fa setmanes, els menjadors dels restaurants s’omplen de comensals per tastar els primers calçots de l’any.

En demanar el compte, aquest reflecteix un lleuger repunt en el preu dels menús, que segons la presidenta en funcions de l’Associació de Restauradors de Valls i l’Alt Camp, Judit Solé, se situarà entre l’1 i el 2%.

Des de mitjans d’octubre, els restaurants de la comarca han començat a fer flama per coure els primers calçots de la temporada, els quals se serveixen en menús que ja superen els 40 euros per persona. Es tracta d’un preu lleugerament superior a l’anterior temporada, que respon a l’increment de costos, especialment en la carn i l’oli.

D’altra banda, els restauradors apunten que els primers calçots són de molt bona qualitat i dolços malgrat la sequera dels últims mesos. Per la seva part, des de la IGP Calçot de Valls es mostren optimistes pel que fa a la producció d’enguany, si bé han rebaixat les perspectives fins a superar els 18 milions i mig d’unitats.

En aquest context, des de la mateixa associació valoren positivament iniciatives com la de promocionar la cuina de calçots en plats més enllà de les calçotades, per obrir nou ventalls gastronòmics no només als visitants sinó també als veïns de la comarca.

Canviem de qüestió. L’Ajuntament de Valls, a través de Vallsgenera, ha posat en marxa el procés de sol·licituds de cara a la subvenció per a joves emprenedors.

Se’n poden beneficiar els joves d’entre 18 i 35 anys, que hagin iniciat una activitat de negoci amb domicili social a la capital de l’Alt Camp entre l’1 de juny i el 31 de desembre de 2022.

Es poden aconseguir fins a 1.000 euros per projecte d’emprenedoria justificant una despesa per la creació de l’empresa igual o superior a la subvenció.  El termini màxim de presentació de sol·licituds és el 19 de desembre.

I en esports, un any més, i per 19a vegada consecutiva, arriba “L’Encistella per la Marató” al pavelló Joana Ballart. La Comissió Social del Club Bàsquet Valls organitza de nou aquesta tradicional jornada basquetbolística, amb la intenció d’ajudar a conscienciar la població sobre la necessitat de donar suport a la investigació mèdica.

Enguany, “L’encistella per La Marató” se celebrarà el 16 de desembre. Durant tot el dia diferents entitats i grups d’amics de la ciutat faran botar la pilota solidària damunt del parquet del pavelló.

Per poder accedir a l’Encistella del CB Valls cal aportar un donatiu de cinc euros que es destinaran íntegrament a la investigació mèdica.

Aquest 2023 La Marató de TV3 està dedicada a la investigació de les malalties sexuals i reproductives

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT