L’Ajuntament de Valls està efectuant aquesta setmana treballs arqueològics com a part dels estudis previs necessaris per a la redacció del projecte de la muralla de Sant Francesc.

PUBLICITAT

En concret, els tècnics estan realitzant cales arqueològiques a l’àmbit de la muralla a l’alçada de la Font de Sant Sebastià. La regidora d’Urbanisme, Activitats, Patrimoni i Centre Històric, Sònia Roca, ha destacat la importància d’aquestes actuacions.

La intervenció s’executarà en dues fases. El consistori ha sol·licitat finançament, amb una estimació de pressupost d’uns 2,8 milions d’euros, als fons Next Generation de la Generalitat en la que seria la segona gran actuació de les muralles medievals després de la realitzada aquest 2023 al primer tram de la muralla de Sant Antoni.

El desenvolupament del projecte permetrà crear un nou passeig públic obert a la ciutadania i posarà en valor els vestigis de l’antiga muralla.

PUBLICITAT