Bon dia i bona entrada d’any 2024! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dilluns 8 de gener.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que la mascareta torna a ser obligatòria des d’aquest dilluns a tots els centres sanitaris de Catalunya, davant l’increment de contagis de virus respiratoris com refredats, grip i covid.

Recordem que la mascareta va deixar de ser obligatòria als centres sanitaris, residències i farmàcies el juliol de 2023.

La mesura té incidència en els centres d’atenció primària, els hospitals i els centres sociosanitaris. Les farmàcies i les residències en queden excloses, però als espais on conviu gent gran es recomana que també es faci servir.

Protecció Civil ha desactivat aquest diumenge al vespre l’alerta del Pla VENTCAT i per onatge. Per aquest dilluns al matí, les ventades quedaran registrades a les Terres de l’Ebre.

Una previsió meteorològica que ens portarà avui cel serè poc ennuvolat en general, si bé hi haurà a mig matí alguns estrats baixos al Massís del Port i es formaran alguns intervals de núvols a la costa central a partir del vespre.

Malgrat tot, el vessant nord del Pirineu estarà molt ennuvolat o cobert fins al migdia i tendirà a minvar la nuvolositat d’aleshores. A banda, al final del dia augmentaran els núvols alts i mitjans pel terç sud de Catalunya.

De cara a dimecres i dijous, el servei meteorològic de Catalunya ha emès un preavís d’episodi de pluges generalitzades que podrien superar els 100 litres per metre quadrat i amb nevades que podrien baixar de la cota dels 1.000 metres.

I com que tornem a la rutina i fa uns dies que hem començat el nou any, volem enumerar-vos la resta dies festius que vindran.

El 2024 és el sisè any de traspàs del segle XXI i aquest mes de febrer tindrà 29 dies.

En total, hi haurà 9 dies festius més entre setmana i quatre caps de setmana llargs, a més de dos possibles ponts el 15 d’agost i per Nadal i Sant Esteve. L’1 de maig i 11 de setembre cauen en dimecres.

La Setmana Santa cau més aviat que anys anteriors. Divendres Sant serà el 29 de març i l’1 d’abril, Dilluns de Pasqua. Només hi ha un festiu que cau en diumenge, la Immaculada, el 8 de desembre.  La Festa Nacional d’Espanya, el 12 d’octubre està prevista per dissabte.

A Valls també són festius de caràcter local el 2 de febrer i el 25 de juny, que enguany cauen en divendres i dimarts respectivament

I en esports, el Club Bàsquet Valls Òptiques Teixidó ha tancat la primera volta del grup C-A de la Lliga EBA amb una victòria treballada al pavelló Joana Ballart davant el Mollet per 76-72.

Per segona jornada consecutiva, els de Víctor Neila van necessitar la pròrroga per superar el rival. Després d’aquest triomf, els blancs-i-vermells se situen provisionalment en segona posició a l’espera del matx pendent que tenen els molletans, dimecres al vespre, davant el Sol Gironès Bisbal Bàsquet, el líder de la competició.  En cas que els gironins guanyin, els de l’Alt Camp es mantindran en zona de play off d’ascens a LEB Plata.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Gràcies per la seva atenció i fins demà!

PUBLICITAT