Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dimarts 9 de gener.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu fent un apunt a l’apartat de successos. Una botiga del carrer Vallvera 17 de Valls ha vist com aquest dilluns al matí li cedia el fals sostre i s’ensorrava parcialment poca estona després que s’obrissin les portes al públic.

Segons han fet saber els serveis d’emergència desplaçats a la zona, en aquell moment a l’interior del recinte hi havia la dependenta i un client, els quals han resultat il·lesos.

Actualment, l’establiment roman tancat a l’espera que els tècnics facin les comprovacions per esbrinar les causes que han pogut provocar l’incident.

La CUP de Valls va realitzar la setmana passada la tradicional roda de premsa on  va recitar la seva carta a Ses Majestats els Reixos d’Orient. Els seus dos regidors van fer un repàs als diferents projectes de ciutat, els quals els agradaria que avancessin en aquest 2024.

Entre les propostes, els anticapitalistes van demanar aprovar uns nous pressupostos en el temps que toca, el traspàs del Pius Hospital a la Generalitat o la revitalització del Centre Històric.

Des de la CUP també van fer constar a la carta l’obertura de la Biblioteca Carles Cardó durant les vacances escolars, el retorn de la bonificació de l’IBI per la instal·lació de les plaques solars, unes millors condicions laborals dels treballadors municipals i l’entrada gratuïta al Museu Casteller per a tots els vallencs i les vallenques.

També en clau de política municipal, l’Ajuntament de Valls, a través de la regidoria de Comerç, ha obert les convocatòries d’ajuts destinats al comerç i sector empresarial del Centre Històric. El termini per presentar sol·licituds és fins el 15 de gener.

La primera convocatòria inclou la línia de subvencions per al lloguer en la implantació de noves empreses al Centre Històric. Els ajuts poden ser d’un màxim de 1.000 euros.

Pel que fa a les subvencions de suport a l’activitat empresarial i comercial poden ser fins a 1.200 euros. De cara a la valoració de les sol·licituds caldrà haver realitzat una inversió total major o igual a 6.000 euros.

I en esports, la Unió Esportiva Valls ha començat el 2024 donant la baixa a Brian Piñero, jugador que va aterrar al Vilar l’estiu passat procedent del Remolins Bitem de Segona Catalana.

Piñero, que ocupava la posició de central, se’n va de la plantilla blanc-i-vermella havent disputat només quatre partits per culpa de la lesió al genoll que l’ha hipotecat en els darrers mesos.

Pel que fa a la Lliga Elit, la UE Valls té aquest diumenge, a les 17 hores, el primer partit de l’any al camp del Viladecans, onzè classificat. L’objectiu dels de Manel Cazorla és treure’s el mal regust de la derrota al camp del Sants del passat 17 de desembre i esgarrapar els tres punts per consolidar-se en les posicions de play off a 3a RFEF.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Gràcies per la seva atenció i fins demà!

PUBLICITAT