Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dilluns 15 de gener.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que Valls ha celebrat aquest cap de setmana els tradicionals Tres Tombs amb una gran afluència de gent als carrers i places de la ciutat.

Enguany s’ha commemorat el 45è aniversari de la represa d’aquesta celebració declarada Festa Tradicional d’Interès Nacional i el centenari del penó.

A la cercavila, celebrada dissabte al vespre, es van estrenar quatre nous carros, com el de Cal Xolo carregat d’ampolles d’Anís Magriña, el de caixes de gallines, el d’anar al mercat o el de carabasses. De cara a diumenge, dia dels Tres Tombs, la benedicció a l’església de Sant Antoni i el pas de les cavalleries i carruatges pel carrer Major van ser els moments més especials.

Els Tres Tombs vallencs enguany han recuperat la Rifa del Porquet, en una iniciativa conjunta de la Unió Anelles de la Flama i la Societat de Sant Antoni, readaptant la tradició a l’actualitat. El sorteig, que ja ha exhaurit les 1.000 butlletes que s’han posat a la venda dissabte i diumenge, tindrà lloc dimarts 13 de febrer al local de la UAF.

Les activitats del Centre Cívic de Valls d’aquest segon trimestre de curs comencen aquest dilluns.

La nova programació inclou una quarantena d’iniciatives pensades, com és habitual, per ser gaudides per diferents públics, des del més familiar a la gent més gran. L’objectiu és donar visibilitat i posar en valor el territori, amb especial èmfasi a la gent de la ciutat i la comarca de l’Alt Camp.

La proposta per aquest trimestre contempla espectacles per als més petits (com el Carnaval Infantil) i cursos, xerrades i, tallers adreçats als vallencs i vallenques de totes les edats.

Temps per als esports. Destaquem que va haver de suar molt el Club Bàsquet Valls Òptiques Teixidó per imposar-se, dissabte, al CB Quart, cuer del grup C-A de la lliga EBA. La baixa d’Òscar Ngomo va ser un maldecap important per als vallencs.

El CB Quart va plantar cara durant tot el partit i els dos primers quarts van estar molt igualats. A la represa, els de Girona ho van mirar de retallar diferències al marcador, però de manera insuficient gràcies, sobretot, als 27 punts de l’Oriol Besora en un partit en el qual va anotar fins a sis triples. Al final, 75-67 al marcador.

El pròxim dissabte, a les 17.45 hores,  els vallencs visitaran la pista del sempre difícil SESE. Els de la capital de l’Alt Camp intentaran assolir davant dels barcelonins la seva sisena victòria consecutiva.

I a la Lliga Elit de futbol, la Unió Esportiva Valls no va passar de l’empat a 0 al camp del Viladecans. Els blancs-i-vermells no van estar del tot còmodes al terreny de joc i van patir, sobretot, l’impuls ofensiu de la primera part d’uns locals en què s’haurien pogut avançar en el marcador.

Als minuts finals de la segona meitat, Sergi Folch i Joel Coch van comptar amb ocasions, però sense l’encert per trencar la igualtat sense gols del marcador.

Després d’aquesta jornada, la UE Valls es manté en tercera posició amb 24 punts, a dos del Sabadell B i a quatre de l’Europa B, líder de la categoria.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT