Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dimecres 17 de gener.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que la Colla Gegantera La Pessigolla ha donat a conèixer la recuperació del Ball de Galeres de Valls.

Un projecte molt ambiciós, que després de molts mesos de feina, comença a veure la llum tot esperant que per la propera Festa Major de Sant Joan es pugui gaudir pels carrers i places de Valls junt amb els altres balls i imatgeria que formen el Seguici Cerimonial de Valls.

D’aquesta manera, a partir d’enguany la Pessigolla estarà representada dins el seguici vallenc pel Basilisc i el Ball de Galeres.

Seguim amb cultura. El Teatre Principal acull aquest dissabte, a partir de les 20 hores, l’estrena d’Ascendent. L’empremta d’unes avantpassades, un espectacle de dansa amb segell vallenc, sota la direcció d’Anna Corredor.

El muntatge, que dona el tret de sortida a la temporada d’hivern dels Teatres de Valls, és una peça de dansa íntima i terrenal que transita a través del pas del temps i de la seva amplitud.

Corredor ha tornat a confiar amb Maria Moya com a intèrpret, qui ha explicat que l’espectacle pretén retre homenatge a les persones avantpassades.

Ascendent compta amb la música de Chris Moya i el vestuari d’Aida Plassa.

En l’àmbit urbanístic, les obres del campanar de Valls van continuant la seva feina després de quatre mesos de treballs. Uns mesos que han servit perquè els arquitectes i l’empresa concessionària de l’obra, Recop, poguessin acabar d’estudiar in situ l’estat real de l’estructura de l’edifici. Això s’ha pogut fer gràcies a tenir la bastida de les obres que ha permès arribar a tots els racons de l’edifici.

Així doncs s’ha pogut desmuntar bona part d’aquelles parts més deteriorades, sobretot la part troncocònica que corona el campanar. En alguns punts s’ha pogut comprovar com l’estructura interna estava més bé del que s’ha suposava, però en d’altres llocs s’han trobat en pitjor estat. Tot això fa preveure que les obres no s’acabaran amb els deu mesos previstos inicialment i l’obra s’haurà d’allargar.

En aquests quatre mesos de treballs ja s’han generat despeses per més de 121.000€ de les obres i gairebé 63.000€ entre les taxes de l’obra, la redacció del projecte i les primeres factures de la direcció d’obra, en total més decent seixanta-quatre mil euros.

I en esports, A Copa Catalunya de bàsquet, derrota aquest cap de setmana passat del primer equip femení del CB Valls a la pista de l’Espanyol per 61-58.

Les de Valls, penúltimes a la classificació, s’enfrontaran dissabte vinent al CB Ripollet al Joana Ballart. La bona notícia és que jugant com ho van fer contra l’Espanyol, salvar la categoria és perfectament possible.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT