Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dilluns 29 de gener.

PUBLICITAT

Valls ha viscut aquest diumenge una nova edició de la Gran Festa de la Calçotada, que ha estat multitudinària. Enguany s’ha comptat amb la presència de la Cònsol General dels Estats Units, Katie Stana, i el seu equip, que han passat la jornada sencera a la ciutat, visitant el Museu Casteller de Catalunya i vivint de prop tots els actes de la Gran Festa de la Calçotada.

El guanyador de l’edició d’enguany del Concurs de Menjar Calçots ha estat Toni Hernández, de Santa Perpètua de la Mogoda, que en 45 minuts s’ha menjat 240 calçots amb un pes net de 3 quilos i 60 grams.

La Gran Festa de la Calçotada ha presentat, entre d’altres actes, el 36è Concurs de Cultivadors de Calçots, el Concurs de la Mota de Calçots IGP , el 32è Concurs de Salsa de la Calçotada o la cercavila.

Per segon any consecutiu, l’aparcament de la Cooperativa Agrícola ha estat l’escenari de les degustacions. D’altra banda, l’oferta d’activitats s’ha completat amb el Mercat de la Calçotada i els Tastets.

La part més mediàtica l’han posat els Figa Flawas, els quals han signat el nou disc “La Calçotada” en un carpa instal·lada a la plaça del Pati.

La Nit de Castells ha deixat aquest dissabte un catàleg de distincions repartides arreu del territori. Des del km 0 i fins a colles de recent creació, els premis de la 17ena Nit de Castells (11 en total, decidits per 7 jurats diferents) han deixat un mapa de distincions repartit, que han viatjat fins a 10 comarques del país.

La castellera de Minyons de Terrassa, Amaia Comas, la Colla Joves Xiquets de Valls, els Castellers de Vilafranca, els Capgrossos de Mataró, els Nens del Vendrell i els Castellers d’Altafulla, a més de la plaça del Vi de Girona han estat els principals protagonistes de la Nit. El Museu Casteller, l’editorial Cossetània i David Oliete també han estat premiats.

Temps per als esports. A la Lliga EBA de bàsquet, el Club Bàsquet Valls Òptiques Teixidó va guanyar per 87 a 69 a l’Azulejos Moncayo i no deixa lloc per la sorpresa. Els vallencs encara tenen complicat quedar entre els dos primers classificats i ara mateix es troben a dues victòries del Mollet. La propera setmana, els de Víctor Neila visitaran l’Espanyol.

I a la Lliga Elit de futbol, la Unió Esportiva Valls va perdre el seu partit davant l’Europa B per 0 a 3. Els de Manel Cazorla van aguantar gairebé tot el partit, però els visitants van sentenciar amb dos gols als instants finals. L’Europa és més líder encara i el Valls cau a la sisena plaça. Els blancs-i-vermells visitaran dissabte, a les 16 hores, el Granollers, cuer de la classificació.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT