Valls es prepara per a la celebració de la festivitat de la Mare de Déu de la Candela. La seqüència ritual comença aquest dijous, a les 18 hores, al Museu Casteller de Catalunya, amb l’acte de recepció a les Candeles presidit per l’alcaldessa, Dolors Farré.

PUBLICITAT

De cara a aquest divendres 2 de febrer s’espera que centenars de feligresos i de ciutadans visitin la capella i el cambril, situats a l’interior de l’Església Arxiprestal de Sant Joan.

A les 10 del matí, se celebrarà la representació completa del Ball de la Moixiganga, a l’altar major del temple. Es tracta d’una de les poques escenificacions de teatre popular i religiós que actualment es manté en l’escenari sagrat de les esglésies.

A continuació, tindrà lloc la benedicció de les candeles i la processó pels carrers del centre històric amb la participació de la Corporació Municipal i una gran multitud de fidels que entomaran el cant del Virolai i els Goigs. Un cop la comitiva hagi tornat a Sant Joan, es farà l’ofici solemne en honor a la Mare de Déu de la Candela.

D’altra banda, els actes religiosos es completen cada dia amb la novena, a partir de dos quarts de vuit del vespre, fins aquest diumenge 4 de febrer.

PUBLICITAT