Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dimarts 6 de febrer.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que Unió de Pagesos fa una crida a participar en les mobilitzacions del 6 i 7 de febrer en defensa de la situació arran dels costos de producció desmesurats i pels greus efectes de la sequera, a més de l’excés de la burocràcia, entre altres.

El sindicat també demana acabar amb els abusos a la cadena alimentària, uns plans estratègics de la Política Agrària Comuna adaptats a la realitat mediterrània, solucions per als danys de fauna i trencar amb la competència deslleial de productes importats fora de la Unió Europea, entre altres qüestions.

A la demarcació de Tarragona, les mobilitzacions han començat a les 9 del matí amb un tall de 24 hores a la C-14 a la rotonda d’accés a Vila-rodona i l’AP7 a la rotonda d’accés a Montblanc. El motiu de la marxa és donar suport a la Plataforma 6F al Camp de Tarragona.

Dues hores abans, Valls, Santa Coloma de Queralt i Reus han posat en marxa les columnes. A més, a la capital del Baix Camp hi hagut una altra tractorada a l’N-240.

D’altra banda, Unió de Pagesos se sumen a les concentracions arreu del país i a la tractorada que es farà el proper 13 de febrer al Port de Tarragona. També hi ha prevista una manifestació el 21 de febrer a Madrid, davant el Ministeri d’Agricultura.

Avui és el dia mundial per la prevenció de la Mutilació Genital Femenina, una pràctica tradicional associada a rituals de pas i d’iniciació que es du a terme a diferents països del món (sobre tot a la meitat nord del continent africà i països de la península aràbiga) entre dones de diferents orígens ètnics i confessions religioses.

La Mutilació Genital Femenina provoca unes seqüeles gravíssimes físiques i psicològiques i la seva erradicació figura com una de les metes de l’ODS 5 sobre la Igualtat entre els Gèneres.

Per entendre el context de la pràctica, treballar-ne millor la prevenció amb els col.lectius del nostre municipi i poder incidir en la seva erradicació, l’ Ajuntament de Valls va participar en una missió a Gàmbia. La missió es va celebrar el passat mes de desembre en el marc d’un projecte de cooperació tècnica promogut per l’Associació Wassu Gambia Kafo i el Fons Català de Cooperació, amb suport de l’AECID i CONFOCOS.

A Copa Catalunya femenina, el CB Valls DIC ha perdut aquest cap de setmana passat a la pista del SAFA Claror per 63-52 en un partit força igualat, que s’ha acabat decidint sobretot per l’encert de les barcelonines des de la línia de tres punts, anotant fins a nou triples, quatre en el primer quart. Les vallenques, per la seva banda, han anotat tres triples durant tot el partit. 

Aquesta derrota trenca la bona ratxa dels últims partits amb victòries de les de Valls contra el CB Ripollet i el Nou Bàsquet Olesa.

El CB Valls DIC tornarà a la competició el pròxim 17 de febrer, al Joana Ballart, per enfrontar-se al CB Balaguer, equip de la part alta de la taula.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT