Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest divendres 9 de febrer.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que el Sèquit republicà ha desterrat a Ses Majestats Carnestoltes i han agafat les rendes del Carnaval infantil i presidiran els carrers de Valls per iniciar la Rua que organitza el Centre Cívic.

L’esdeveniment  tindrà lloc aquest divendres, a partir de les 18 hores a la plaça del Torrent del Titit, que amb l’arribada del sèquit donarà el tret de sortida d’una Rua plena de gresca i disbauxa pels carrers de la ciutat.

Des de la plaça del Torrent del Titit s’iniciarà un recorregut fins a la plaça del Blat, amb previsió d’arribada a les 19 hores. Com a novetat, l’itinerari presenta un punt sense soroll al carrer Jaume Huguet amb l’objectiu de fer la festa més inclusiva. 

A la plaça del Blat, el sèquit farà la proclamació de la República del Carnaval per donar el tret de sortida de les activitats carnavalesques i acabarà amb el nomenament de les disfresses guanyadores del concurs.

Sobre el Carnaval vallenc recordar que ahir era Dijous Gras i es van celebrar els primers actes. A les 19 hores, a la plaça del Blat, es va donar la benvinguda a la celebració amb l’Arribo dels Reis Carnestoltes, acte on hi van prendre part el Bou i la Mulassa del Carnaval.

Tot seguit, des del mateix punt, va sortir la cercavila que es va dirigir fins a la plaça de l’Oli amb els discursos dels Reis Carnestoltes, les balladetes i la degustació popular de manxada, el típic caramel i la botifarra d’ou.

Els actes, organitzats per la Unió Anelles de la Flama, seguiran divendres amb el sopar i el gran ball de disfresses al local social de l’entitat.

De cara a dissabte, al migdia, tindrà lloc l’anada al Desfici amb l’Àliga Plomada i els Gegants del Carnaval. A la tarda, a les 19 hores, des de la plaça del Blat, serà el punt d’inici de la Rua de Carnaval amb el Moixó Foguer i la comparsa de la UAF. La jornada finalitzarà amb un sopar i festa al mateix local social.

Tanquem el bloc de Carnaval amb l’anunci que el Carnaval Bestial es trasllada de dia per la previsió meteorològica. L’acte finalment tindrà lloc el següent dissabte 17 de febrer. Serà a les 12 hores, al Pati, en una iniciativa solidària a benefici de les entitats Vallsgat i Revolución Pata.

I en esports, tot a punt a Valls per rebre aquest dissabte el segon equip del Joventut de Badalona en la jornada 18 de la lliga EBA. Els vallencs són tercers a la lliga en el grup C-A, a dues victòries del CB Mollet. Recordem que la promoció d’ascens a LEB Plata la jugaran els dos primers classificats.

Per la seva banda, el Joventut de Badalona ocupa la desena posició a la lliga, mostrant-se força irregular durant la temporada. Amb tot, cal tenir en compte que en el partit d’anada els de la Penya es van imposar als vallencs per 77-72. El CB Valls Òptiques Teixidó haurà de sortir a la pista amb la lliçó apresa i sense confiar-se ni gens ni mica.

El partit es jugarà a les 17 hores, una hora abans del que és habitual en els partits de lliga EBA al Joana Ballart. També es podrà seguir en directe per Ràdio Ciutat de Valls.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT