Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dimarts 20 de febrer.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que a quatre mesos de la Festa Major de Sant Joan, el Ball de Pastorets de Valls busca incorporar noves persones al grup. Per això organitza una convocatòria el diumenge 25 de febrer a les 18:30h al Casal Popular La Turba (Carrer dels Metges, 14, Valls) on els interessats podran provar i descobrir més sobre aquest ball. En acabar, hi haurà berenar per a tothom.

Les persones interessades han de ser majors de 18 anys, tenir curiositat sobre el Ball de Pastorets i moltes ganes de saltar, ballar, riure i de formar part d’un dels balls parlats del Seguici Cerimonial de Valls.

Seguim amb Cultura. Marta Arjona i Maite Blasco són les creadores del documental «Dolors», un film que es centra en la feina de la historiadora Aïda Sánchez, que ha rescatat de l’oblit la figura de Dolors Vives Rodon, una de les dones pioneres en pilotar una aeronau al nostre país i, a més, amb un paper clau durant la Guerra Civil Espanyola.

El documental es preestrenarà al JCA Cinemes, el dissabte 2 de març a les 20 hores. Per accedir-hi caldrà invitació que es pot recollir al mateix cinema a partir de dimecres 21 de febrer de 17:15 a 22:00 hores. Es podran adquirir com a màxim dues invitacions per persona.

La direcció audiovisual del curtmetratge ha anat a càrrec de Marta Arjona i Maite Blasco amb Laia Roca com a ajudant de direcció. Pel que fa a la producció executiva és de Joan Arjona Rey. Per altra banda, la interpretació està a les mans d’Aïda Sánchez, Raquel Rodríguez i Òria Serra Rubio. L’equip tècnic està format per Ada Carreras, Mei Casabona i Carmen Lotrecchiano. La música original és obra de Liam Colomer. I l’autora del quadre Dolors Vives Rodon, que surt al documental, és Maria Teresa Ulldemolins.

Dolors Vives i Rodon va ser una pilot catalana, primera aviadora militar espanyola i pionera de l’aviació durant la Segona República, i també professora de piano. Des de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021+1, Vives forma part dels Ciutadans Il·lustres de Valls.

En l’àmbit de Sostenibilitat i Serveis Ambientals, donem a conèixer que fins al 29 de febrer podeu sol·licitar els descomptes en la taxa de residus a través de la Seu Electrònica, l’app Tràmit o presencialment a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania.

I en esports, A Copa Catalunya femenina, el CB Valls DIC va perdre aquest dissabte al pavelló Joana Ballart davant del CB Balaguer per 56-74, en un partit marcat pel poc encert de les vallenques de cara a cistella.

Amb aquesta derrota, i la victòria contra tot pronòstic del Reus Ploms Salle davant del segon classificat, el Sant Gervasi, el CB Valls DIC baixa una posició a la taula situant-se tercer per la cua. 

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT