Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dimarts 12 de març.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que el pati de Sant Roc va acollir aquest dilluns la inauguració de l’exposició “Una auca de jocs tradicionals”, a càrrec de l’Associació de Jocs Vadejoc i l’Associació cultural Lo Llaüt. Es tracta d’una de les primeres activitats del Valls Juga, el primer festival del Joc del Camp de Tarragona, que es desenvoluparà a la capital de l’Alt Camp durant tota la setmana.

L’exposició és un viatge lúdic a la nostra tradició juganera que uneix les persones amb l’única finalitat de jugar i divertir-se.

La mostra, que es pot visitar fins el dia 15 de març, pretén recuperar el joc de carrer amb alguns dels jocs tradicionals que han passat de generació a generació i que, actualment molt pocs coneixen.

Seguim a l’àrea d’Acció Cívica i Joventut. S’ha convocat un concurs per al disseny del logotip del nou Espai Jove.

Amb aquesta iniciativa es vol donar l’oportunitat als i les joves dissenyadores gràfiques de la ciutat de Valls per participar en un nou projecte.

Les propostes del logotip per l’Espai Jove es poden presentar fins al 20 de març. Tota la informació per participar en el concurs es pot consultar a la pàgina web de l’Ajuntament de Valls.

En l’àmbit de les arts escèniques, el Grup del Teatre Principal va celebrar el passat diumenge 9 de març la seva assemblea general ordinària.

Els socis assistents van aprovar el tancament del curs 2023 i van gaudir de la presentació de les activitats del 2024. Entre les novetats més importants del curs s’hi troba la celebració dels 25 anys del retorn dels Pastorets al Teatre Principal.

I en esports, a Copa Catalunya femenina, el CB Valls DIC va perdre aquest dissabte passat al pavelló Joana Ballart per 39-44 contra el CBU Lloret, segon a la taula i, sens dubte, un dels millors equips de la categoria.

En un partit amb una anotació baixíssima les vallenques van plantar cara i en cap moment van abaixar els braços. El cert és que les de Valls van treballar de valent i posant tota la intensitat possible.

Tant ha estat així que el partit arribava als dos últims minuts amb empat a 39 al marcador i tot obert.

Però una falta en atac contra les vallenques més que dubtosa i dues faltes personals més, amb un dos més u inclòs, van fer impossible una victòria per a les blanc-i-vermelles. Sigui com sigui, un major encert des de la línia de tres (només en van anotar 2 de 24 intents) hauria ajudat les del CB Valls DIC a assolir una victòria que, insistim, per esperit de lluita hauria estat ben merescuda.

Les de l’Alt Camp, que es mantenen penúltimes a la taula, visitaran diumenge vinent al migdia la pista del cuer, el Força Lleida.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Moltes gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT