El Museu de Valls inaugura, el divendres 15 de març a les 20 hores del vespre, l’exposició Antoni Tàpies. Bronzes intervinguts (1987-1989), que reuneix gairebé una vintena d’obres de l’artista.

PUBLICITAT

El passat dia 15 de desembre de 2023 s’esqueia el centenari del naixement d’Antoni Tàpies, un dels artistes catalans més importants de la segona meitat del segle XX. Per commemorar-ho la Generalitat de Catalunya, amb la Fundació Antoni Tàpies, han instituït l’Any Tàpies. Una celebració que tindrà ressò més enllà del nostre país, amb exposicions importants a Madrid, Brussel·les, Münster o Ceret. La mostra es podrà veure a les sales del museu fins al 30 de juny.

La vinculació de Tàpies amb la ciutat de Valls no és només perquè en el fons del Museu hi ha diverses obres seves, sinó perquè l’artista hi va fondre una desena de peces a la foneria Vilà, situada al polígon industrial de la nostra ciutat, l’any 1987. I són aquestes obres les que protagonitzen la mostra. Una exposició que feia anys que el museu somniava de poder fer, però ha estat l’Any Tàpies qui ho ha fet possible.

Les obres exposades procedeixen de la Fundació Tàpies, del galerista Carles Taché i de col·leccionistes particulars. L’exposició ha estat comissariada per la crítica d’art, Conxita Oliver i el director del Museu de Valls, Jordi París. Els textos de l’exposició i del catàleg han estat elaborats per Conxita Oliver i el disseny expositiu és obra de Xavi Torrent. La mostra compta amb la col·laboració econòmica de l’Ajuntament de Valls i de la Generalitat de Catalunya.

PUBLICITAT