Valls per la Llengua, l’espai de cooperació que aplega 70 entitats de la ciutat, ha presentat el Convit 2024, un repte ciutadà que pretén augmentar l’ús social del català a Valls a través d’un canvi en els hàbits lingüístics.

PUBLICITAT

Concretament, es proposa a tothom que hi vulgui participar que durant 21 dies intenti mantenir el català quan parli amb persones que ja entenen aquesta llengua.

Com en l’edició passada, a més del Convit general, adreçat a qualsevol persona de Valls que parli català, es farà un Convit específic, aquesta vegada orientat a alumnes de 4t d’ESO dels instituts vallencs, perquè puguin aprofundir en l’ús del català en aquest entorn.

Per participar al Convit general (l’edat mínima és de 16 anys), caldrà apuntar-s’hi, abans del 28 de març, a través d’un formulari al lloc web www.vallsperlallengua.cat.

El Convit tindrà lloc del 23 d’abril al 13 de maig. Prèviament, els participants faran una sessió formativa d’una hora i mitja entre el 2 i el 22 d’abril, en què se’ls aportarà recursos d’assertivitat lingüística per mantenir el català en les converses

Les dades globals de l’experiència es presentaran a les IV Jornades de Valls per la Llengua, a finals de novembre, i serviran també per afinar l’organització de propers convits, tant generals com específics.

PUBLICITAT