Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dimarts 2 d’abril.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que l’Ajuntament de Valls ha iniciat des de l’última setmana de març la campanya informativa “Depèn de tu” per fomentar la tinença responsable d’animals de companyia.

D’altra banda, partir de la col·laboració de la regidoria de Seguretat Ciutadana, s’incidirà en aspectes cívics recordant que els gossos al carrer han d’anar lligats i que s’han de recollir els excrements.

També deixem constància que l’Ajuntament de Valls ha programat, un any més, per Setmana Santa el casal lingüístic de català per a un centenar d’estudiants nouvinguts de tots els centres de primària de la ciutat que necessiten un reforç.

Aquest casal de quatre dies va arrencar el passat dilluns i es va allargar fins dijous dia 28, en horari de matí a les instal·lacions de l’Escola La Candela.

Es tracta d’una iniciativa de la Regidoria d’Educació i Política Lingüística en el marc del Pla Educatiu d’Entorn. La finalitat és oferir un servei educatiu a aquells xiquets i xiquetes de 6 a 12 anys de procedències diverses que han arribat a la ciutat recentment perquè tinguin l’oportunitat de reforçar el català per mitjà de l’entreteniment, la diversió i una gimcana.

El casal es programa conjuntament amb els centres educatius perquè faciliten la llista dels nens i nenes que consideren que poden beneficiar-se més del recurs docent. A diferència d’altres casals, aquest té la particularitat que, més enllà del lleure o l’aprenentatge a través del joc, el seu principal objectiu és el reforç i la pràctica de la llengua catalana per afavorir la cohesió social i l’adaptació dels xiquets i les xiquetes al municipi que els ha acollit.

I en esports, l’Acadèmia de Bàsquet del CB Valls farà un entrenament obert, dirigit a totes les nenes i nens que vulguin formar part del club, gaudint del món de la cistella. Per poder participar-hi, cal haver nascut l’any 2014, i no és necessari tenir coneixements previs de bàsquet.

Aquesta sessió es farà el pròxim diumenge 14 d’abril, de 10 a 12 hores del matí, al pavelló Xavi Tondo del barri del Fornàs. Davant de qualsevol dubte o aclariment, o per confirmar l’assistència, només cal enviar un correu electrònic a cbvallsacademia@gmail.com.

A més dels aspectes positius relacionats amb la interacció social de la canalla, el bàsquet en els nens i nenes té molts altres avantatges com, per exemple, la millora de la coordinació, la concentració i la resistència física. A més del desenvolupament emocional, l’aprenentatge de la presa de decisions en benefici del grup i, evidentment, de tot allò positiu que té per a la salut la pràctica de l’esport. Tots els entrenadors i entrenadores de l’Escola de Bàsquet del CB Valls disposen del títol oficial de la Federació Catalana de Basquetbol.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Moltes gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT