La matinada d’aquest diumenge 31 de març es procedirà al canvi d’horari. Quan el rellotge marqui les 02.00h, caldrà avançar-lo una hora. Entrarem a l’horari d’estiu i guanyarem una hora de llum a les tardes.

PUBLICITAT

La mesura té l’origen l’any 1974, quan l’encariment del petroli va generar la necessitat de reduir el consum d’energia i es va optar per avançar els rellotges una hora els mesos d’estiu per aprofitar les hores de sol al matí i reduir així la despesa energètica associada a l’ús de llum artificial.

L’endarreriment del rellotge a l’hivern permet tenir llum natural a primera hora del matí, que és quan es produeixen la majoria de desplaçaments. Però l’estalvi es genera, bàsicament, durant el canvi a l’horari d’estiu. Tot i això, diversos estudis apunten que l’estalvi real en la factura de la llum se situa només entorn els 6 euros l’any.

PUBLICITAT