Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dimarts 9 d’abril.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que aquest dilluns el ple de l’Ajuntament de Valls va aprovar, de manera inicial i amb 13 vots a favor, 4 abstencions i 3 vots en contra, el pressupost municipal del 2024.

Els comptes d’enguany són de 37,7 milions d’euros, els més alts de la història del consistori. El global de serveis d’Acció Social i Comunitària, Educació, Acció Cívica, Joventut i Igualtat i Feminismes i Salut i Dependència supera per primer cop els 4,3 milions d’euros, un 9,3% més.

L’Institut de Desenvolupament Vallsgenera augmenta el seu pressupost un 22,3% per reforçar les polítiques actives de formació i ocupació i suport a empreses i emprenedoria.

El Centre Històric concentra el 46% de les inversions i té com a principal actuació la rehabilitació de l’edifici de Ca Padró com a futura seu de l’Escola Municipal de Música Robert Gerhard de Valls.

S’invertiran 443.000 euros al Polígon Industrial i destaquen també actuacions en sostenibilitat com la modernització de la depuradora, la instal·lació de vehicles elèctrics, càmeres per regular la futura zona de baixes emissions o plaques solars en edificis municipals.

Un apunt d’Habitatge. Fins al 12 d’abril sou a temps de sol·licitar les subvencions per al pagament del lloguer, preu de cessió d’habitatge o habitació per a l’any 2024. Ajuts destinats a menors de 35 anys. Podeu consultar la informació a la pàgina web d’Habitatge de la Generalitat.

En l’àmbit de Cultura, aquest pròxim dissabte 13 d’abril, el violinista libanès Ara Malikian presentarà el seu nou treball al Centre Cultural de Valls. És una oportunitat única per vibrar i gaudir amb un dels músics més originals i eclèctics del moment.

I en esports, a Copa Catalunya femenina de bàsquet, el CB Valls DIC ha perdut aquest diumenge, al pavelló Joana Ballart, contra el GEIEC per 57-58. El partit, tot i que intranscendent en aquest punt de la lliga, ha estat molt igualat amb dos parcials per a cadascun dels equips.

Els dos primers parcials han estat per les visitants: 13-18 i 11-12, mentre que el tercer i quart parcial han caigut a la banda de les vallenques: 15-13 i 18-15. El cas és que les noies de l’Albert del Rey han tingut la victòria a tocar després d’un molt bon últim quart. 

Tant és així, que quan faltaven 15 segons les de Valls guanyaven d’un punt. Però una falta personal ha donat dos tirs lliures a les gironines, que els han acabat materialitzant posant el definitiu 57-58 a l’electrònic.

La pròxima jornada el CB Valls DIC visitarà la pista del Reus Ploms Salle.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Moltes gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT