Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dimecres 17 d’abril.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que al llarg d’aquesta setmana, s’estan efectuant cales en diferents punts de Ca Padró en el marc dels treballs de redacció del projecte executiu per a la recuperació d’aquest històric edifici com a futura seu de l’Escola Municipal de Música Robert Gerhard.

Aquestes actuacions arriben després que fa unes setmanes comencessin els treballs geotècnics a l’immoble. L’objectiu dels treballs era conèixer les característiques del terreny per poder dissenyar la fonamentació. S’espera que el global del projecte s’enfili fins als 5,5 milions d’euros, 1,5 més del que l’Ajuntament de Valls tenia calculat. Tot i l’increment del cost de l’obra, el consistori té assegurada una subvenció d’1’8 milions d’euros procedent dels Fons Next Generation.

Cal recordar que fa més d’un any es resolia el concurs d’arquitectura per a la rehabilitació de l’edifici. Els propers passos són el lliurament del projecte bàsic i a l’estiu licitar el projecte executiu. A partir de la resolució del concurs, es podran posar en marxa les obres, les quals està previst que finalitzin a finals de l’any 2026.

En l’àmbit educatiu, us recordem que els dimecres 17 i 24 i el divendres 26 d’abril, té lloc la cantata per a cor infantil i orgue Amunt, amunt…!, que serà interpretada pels infants de 5è de primària dels centres educatius de Valls.  Les audicions es podran seguir, a partir de les 11 hores, a l’església Arxiprestal de Sant Joan.

Moment de parlar de cultura. “Tornaria a viure com si fos un llangardaix” arriba aquest cap de setmana al Teatre Principal.

Es tracta d’un muntatge amb la vallenca Cristina Murillo que interpreta una de les protagonistes de la trama junt amb Oriol Grau i Marc Pinyol. La representació tindrà lloc aquest diumenge a partir de les 18 hores.

En la vessant cultural també ens fem ressò que el Museu de Valls exposa l’obra de Carme Solé Vendrell amb la mostra Why? Valls.

L’exposició, que s’inaugurarà dissabte 20 d’abril,  portarà obres d’il·lustració, pintura i escultura. Es podrà veure fins el 30 de juny.

I en esports, fem un cop d’ull als resultats dels dos equips de futbol de la ciutat que competeixen al grup 17 de 3a Catalana.

La jornada 25 del campionat ha deixat una derrota per 4 a 1 del filial de la Unió Esportiva Valls al camp del Base Pallaresos i una golejada de l’Atlètic de Valls per 4 a 0 davant el Calafell.

En aquests moments, l’Atlètic ocupa la cinquena posició de la taula classificatòria amb 46 punts, mentre que la UE Valls B és cuer amb 16 punts.

De cara a la propera jornada, l’Atlètic de Valls visita diumenge, a les 17 hores, el camp de la Riera, catorzè classificat amb 19 punts. El dia abans, a les 18.15 hores, a l’estadi del Vilar, la UE Valls B rebrà la visita del Cunit, penúltim classificat amb 17 punts.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Moltes gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT