Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dijous 18 d’abril.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que Valls amplia el calendari d’actuacions castelleres amb dues noves diades que tindran lloc a la plaça del Museu Casteller com escenari.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls actuarà el 27 d’abril amb els Nens del Vendrell i la Colla Jove Xiquets de Tarragona, mentre que la Colla Joves Xiquets de Valls ho farà el 6 de juliol amb els Castellers d’Altafulla i la Colla Castellera de Figueres.

Enguany, el quilòmetre zero casteller acollirà 12 diades en un calendari arrenca aquest dissabte 20 d’abril amb la diada de Ca l’Àngel i finalitzarà diumenge 27 d’octubre amb la gran diada de Santa Úrsula. En total, una guia amb actuacions durant 7 mesos seguits.

Parlem de teatre. El Teatre Principal de Valls rep aquest diumenge 21 d’abril a les 18h «Tornaria a viure com si fos un llangardaix», un muntatge teatral dirigit per Pau Ferran i copresentat amb la Sala Trono. L’espectacle és dirigit per Pau Ferran i interpretat per Oriol Grau, Marc Pinyol i la vallenca Cristina Murillo que posa la seva passió per la interpretació en aquesta obra plena de clarobscurs.

L’obra teatral escrita per Glòria Granell narra la història de l’Àngels que, interpretada per Oriol Grau, no li importa morir sola ni abans d’hora, ni tampoc atropellada o d’un tret. La protagonista, una artista de tota la vida, està llesta per fotre el camp, però només marxarà sabent que alguna cosa en ella és certa, que alguna part de la seva vida ha estat viscuda amb autenticitat. L’espectacle té un repertori molt dinàmic per transportar-nos a la vida d’una actriu en decadència i a un panorama de penombres.

Aquesta actuació té un preu de 15 euros per a tots els públics i 12 euros per als quals tinguin el Carnet Amics dels Teatres. La durada de l’obra és de 50 minuts i aquesta actuació entra amb la promoció «Promo 3» una iniciativa sociocultural que vol facilitar l’accés a la cultura a les persones en situació d’atur, un dels sectors de la societat més vulnerables. Aquesta acció permetrà que la programació organitzada per la Xarxa de Cultura els ofereixi entrades dels Teatres de Valls a només 3 euros.

D’altra banda, ens fem ressò que la il·lustradora vallenca Meritxell Garriga és la guanyadora del cartell de la Firagost 2024.

En aquesta edició l’obra ha estat escollida entre vint-i-una propostes gràfiques per un jurat provinent del món de l’art, disseny i comunicació visual.

Els membres del jurat han afirmat que aquest any es tracta d’una proposta de disseny fresca i innovadora.

Recordem que la 68a edició de la Firagost, la Fira-Exposició del Camp Català se celebrarà els dies 6 i 7 d’agost.

I en esports, aquest dimecres, coincidint amb el Dia de l’Activitat Física al Carrer, han finalitzat les obres d’instal·lació del nou parc de salut al barri de Sant Josep Obrer, que compta amb un total de 8 màquines per a exercitar els diferents grups musculars.

Aquesta instal·lació esportiva s’uneix a la xarxa de parcs de salut que conformen els 4 que ja existeixen a Valls, situats a la plaça dels Pins, a la plaça President Companys, a la plaça Sant Joan i al carrer Segarra.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Moltes gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT