La mitjanit d’aquest divendres comença la campanya de cara a les eleccions al Parlament de Catalunya, previstes per diumenge 12 de maig.  Una de les principals incògnites de la cita electoral avançada per la falta d’acord amb els pressupostos és si es reeditarà la majoria independentista a l’hemicicle.

PUBLICITAT

A la circumscripció de Tarragona, es presenten dues vallenques com a caps de llista. La portaveu del PSC a l’Ajuntament de Valls, Rosa Maria Ibarra, encapçala la llista socialista; i la periodista Raquel Sans va al capdavant d’Esquerra Republicana de Catalunya. Pel que fa Junts+Puigdemont per Catalunya estrena Mónica Sales com a número 1. L’exalcalde de Valls, Albert Batet, que va anar en aquesta posició fa tres anys, va de número de 5 per Barcelona.

Sergio Macián per VOX, Sergi Saladié per la CUP, Yolanda López per Comuns Sumar, Matías Alonso per Ciutadans i Pere Lluís Huguet pel PP són els altres caps de llista dels partits que tenen representació al Parlament de Catalunya

La demarcació de Tarragona escull 18 diputats en aquestes eleccions. Al 2021, ERC en va treure 5, PSC 4,  Junts 4, VOX 2, Ciutadans 1, CUP 1 i Comuns 1. El PP es va quedar sense representació.

PUBLICITAT