Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest divendres 10 de maig.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que aquest divendres finalitza la campanya de les eleccions al Parlament de Catalunya previstes per aquest diumenge. Els partits que hi concorren aprofiten les darreres hores per explicar el programa de govern i celebrar els últims actes.

Els col·legis electorals obriran a les 9 hores i tancaran a les 20 hores. Per votar s’ha de portar l’original del DNI, passaport o carnet de conduir. D’altra banda, per saber on s’ha de votar s’ha de consultar la targeta censal, trucar al 900 343 232 o entrar a la pàgina web de l’INE.

A Valls estan cridats a les urnes 17.724 electors, mentre que en el conjunt de la comarca de l’Alt Camp n’hi ha 34.001.

En l’àmbit de la solidaritat, destaquem que durant tot el dia l’Associació de la Fibromiàlgia i la Síndrome de la Fatiga Crònica de Valls  celebren una sèrie d’actes a l’entorn del Museu Casteller de Catalunya per commemorar el Dia Mundial d’aquesta malaltia, que s’escau aquest diumenge.

Les activitats consten d’una visita al Museu Casteller de Catalunya, un homenatge a les sòcies més veteranes, punt informatiu, lectura d’un manifest, berenar amb coca i xocolata i una sessió de DJ.

Els objectius d’aquesta jornada, que també inclou altres síndromes de sensibilització central, com ara la sensibilitat química múltiple, són donar a conèixer l’existència d’aquestes malalties, incidir en la necessitat d’investigar els factors de predisposició i de desencadenament, i destacar la importància de fer-ne la detecció precoç.

Temps per als castells. Les dues colles dels Xiquets de Valls segueixen el rumb del calendari per arribar en plena forma a la diada de Sant Joan del proper 24 de juny.

L’exterior de Cal Reig, nova seu social dels Minyons de Terrassa, serà l’escenari aquest dissabte, a les 18 hores, d’una nova actuació de la Colla Joves Xiquets de Valls. Els del carrer d’en Gassó es desplacen a la cocapital del Vallès Occidental amb l’objectiu de completar-hi el 3de8, el 4de8 i el 5de7, el mateix registre que van aconseguir la setmana passada a Perafort.

La Joves compartirà plaça amb els Minyons de Terrassa, els Castellers de Cornellà i els Castellers de Sarrià.

Pel que fa diumenge, a les 12 hores, a la plaça de la Paeria de Lleida, la Colla Vella dels Xiquets de Valls no descarta l’estrena del 2de8 amb folre. La resta del repertori dels de Manel Urbano seria el 3de8, el 4de8 i el pilar de 6, tres construccions que ja han descarregat aquest 2024.

A la capital del Segrià, els del Portal Nou actuaran acompanyats de la colla local, els Moixiganguers d’Igualada i els Xiquets de Reus.

I en esports, aquest dissabte, a les 16 hores, es disputen en horari unificat tots els partits de la lliga Elit de futbol. La Unió Esportiva Valls, encara amb opcions d’arribar a la zona de promoció d’ascens a 3a RFEF, rep a casa el Viladecans, equip que ja ha descendit a 1a Catalana

L’emoció del futbol blanc-i-vermell i la resolució d’aquesta penúltima jornada de la màxima competició del futbol català la podreu seguir en directe per Ràdio Ciutat de Valls.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Moltes gràcies per la seva atenció i fins dilluns. Que passin un molt bon cap de setmana.

PUBLICITAT