Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dimarts 28 de maig,

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que la sessió plenària ordinària d’aquest dilluns 27 de maig ha servit, entre d’altres punts, per sotmetre a votació la modificació de l’ordenança fiscal número 18 que regula la taxa per l’estacionament de vehicles de tracció mecànica en les vies públiques municipals.

La proposta, que va comptar amb 16 vots a favor i 5 en contra, regularà l’estacionament de vehicles de 0 emissions, suprimirà el pagament els dissabtes a la tarda excepte la zona del Vilar, actualitzarà les tarifes d’estacionament i anul·lació i s’eliminaran les targetes de prepagament. Les mesures està previst que entrin en vigor a partir del 2 de setembre.

Al mateix ple  es va donar el vistiplau a la pròrroga del conveni de la gestió d’habitatges a Valls i oferir descomptes fiscals per a la restauració d’immobles al Barri Vell. També van tirar endavant les dissolucions dels organismes autònoms de l’Escola de Música Robert Gerhard, Xarxa de Cultura i Museu de Valls.

En l’àmbit de Via Pública i Barris, l’Ajuntament de Valls modernitzarà l’enllumenat públic amb un total de 178  punts que passaran a incorporar tecnologia led. Aquesta actualització de la xarxa de llums de la ciutat està pressupostada amb un total de 132.000 euros i estarà repartida per 20 carrers de la ciutat.

Amb la implementació de tecnologia led, a més d’augmentar la sensació d’il·luminació dels carrers, es redueix el consum energètic en un 80%, dura més en el temps i requereix menys costos de manteniment. Les millores inclouen tant projectors com a l’enllumenat de columnes i façanes i també està prevista la renovació de cablejat. 

Amb aquesta futura remodelació es podrà també regular automàticament el flux, garantint intensitat plena durant les 3 primeres hores de funcionament -coincidint amb les hores de més activitat ciutadana- i a partir d’aquí, reduint un 10% cada hora fins a arribar al 60% a totes les lluminàries, afavorint d’aquesta manera l’estalvi energètic.

També us recordem que fins el 31 de maig podeu presentar les vostres propostes de cara a la sisena edició dels Pressupostos Participatius. Podeu consultar tota la informació a la pàgina web de l’Ajuntament de Valls.

D’altra banda, fins al 12 de juny podeu participar en el sorteig per veure el Tomet del poble i les diades castelleres de la Festa Major de Sant Joan des dels balcons i finestres de la Casa de la Vila. Podeu consultar tots els requisits a la pàgina web de l’Ajuntament de Valls.

I en esports, deixem constància que l’atleta vallenca Berta Martínez va acabar en cinquena posició a la UCI Pump Track World Spain Qualifier, prova celebrada a Aïnsa (Osca)

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Moltes gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT