Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dijous 6 de juny.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que s’acosta la Festa Major de Sant Joan a Valls novament amb el lema “Per Sant Joan, tot comença a Valls!. La programació es desenvoluparà entre el 20 i el 25 de juny, però ja escalfarà motors amb tot un seguit d’actes previs el cap de setmana anterior.

Aquesta comptarà amb la cantant Mariona Escoda com a pregonera, mentre que Ramon Vilà, el campaner en actiu més gran de Valls, serà proclamat SantJoaner 2024. Per la seva banda, el periodista Xavier Graset serà l’Ambaixador dels Xiquets de Valls.

Serà un Sant Joan que amplia com mai l’oferta per als més petits, amb concerts com el de Xiula, el circ amb la producció conjunta de les companyies d’Eudald Ferré i els Passabarret o els titelles gegants Óssos del Pirineu.

En l’àmbit de la Cultura Popular, el Ball de l’Ós commemora el 25è aniversari i s’estrenarà una nova dansa del Seguici Cerimonial, el Ball de Galeres.

Els Xiquets de Valls seran de nou protagonistes de l’arrencada del calendari casteller tradicional amb les actuacions del 23 de juny per Completes i els castells a l’antiga, i el 24  al migdia amb la Diada de Sant Joan, que estrena sistema de rondes.

També recollim que el Centre Cívic de Valls obre les inscripcions de l’Estiu Actiu amb més de trenta propostes d’activitats pel juliol. Enguany el cicle compleix la seva onzena edició i se celebrarà entre l’1 i el 19 de juliol. Les inscripcions s’obriran el proper dimecres 12 de juny.

D’altra banda, VallsJove presenta la seva segona programació d’Estiu a l’Espai Jove. També tindrà lloc entre l’1 i el 19 de juliol amb més d’una vintena d’activitats. Les inscripcions s’obriran a partir de dilluns 10 de juny a les dependències del Centre Cívic o també en línia.

Temps per als esports. Judit Garcia Tombas s’incorpora a la plantilla del primer equip femení del Club Bàsquet Valls de cara a la temporada 2024-2025 a 1ª Catalana. La jugadora, de 21 anys, prové del TGN Bàsquet i pot ocupar la posició de 2 i de 3. 

La nova jugadora blanc-i-vermella va començar a jugar a bàsquet de ben petita a la Selva del Camp. A preinfantil va arribar al Club Bàsquet Tarragona i des d’infantil fins ara ha militat al TGN Bàsquet. 

D’altra banda, a més de participar en el Programa de Detecció i Perfeccionament també ha jugat amb la selecció catalana i ha estat mentora d’entrenadores de la Federació Catalana de Basquetbol.

Per la seva tècnica, Garcia Tombas és una garantia a l’hora de pujar la pilota; també cal destacar la seva facilitat per guanyar la posició dins de la zona i la seva capacitat per trobar espais de cara a cistella, tant per fer atacs directes com per facilitar situacions de dos contra un. 

Ara, arriba al CB Valls per sumar la seva qualitat i experiència en categories superiors, amb la intenció d’ajudar a l’acompliment dels objectius del club de cara a la pròxima temporada.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Moltes gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT