S’acosta la Festa Major de Sant Joan a Valls novament amb el lema “Per Sant Joan, tot comença a Valls!. La programació es desenvoluparà entre el 20 i el 25 de juny, però ja escalfarà motors amb tot un seguit d’actes previs el cap de setmana anterior.

PUBLICITAT

Aquesta comptarà amb la cantant Mariona Escoda com a pregonera, mentre que Ramon Vilà, el campaner en actiu més gran de Valls, serà proclamat SantJoaner 2024. Per la seva banda, el periodista Xavier Graset serà l’Ambaixador dels Xiquets de Valls. L’alcaldessa, Dolors Farré, ha destacat que estan treballant perquè la Festa Major de Sant Joan sigui reconeguda Festa Patrimonial d’Interès Nacional.

Serà un Sant Joan que amplia com mai l’oferta per als més petits, amb concerts com el de Xiula, el circ amb la producció conjunta de les companyies d’Eudald Ferré i els Passabarret o els titelles gegants Óssos del Pirineu.

En l’àmbit de la Cultura Popular, el Ball de l’Ós commemora el 25è aniversari i s’estrenarà una nova dansa del Seguici Cerimonial, el Ball de Galeres.

Els Xiquets de Valls seran de nou protagonistes de l’arrencada del calendari casteller tradicional amb les actuacions del 23 de juny per Completes i els castells a l’antiga, i el 24  al migdia amb la Diada de Sant Joan, que estrena sistema de rondes.

PUBLICITAT