Foto: Sergio Ramos Ladevesa

Josep Rull ha estat escollit aquest dilluns a la tarda president del Parlament de Catalunya en el que suposa el tret de sortida de la quinzena legislatura catalana des de la restauració de la democràcia.

Foto: Sergio Ramos Ladevesa
PUBLICITAT

Rull ha hagut d’esperar a la segona votació per ser triat, després que en la primera cap dels candidats hagi aconseguit prou quòrum. En la segona, però, ha comptat amb els vots de Junts, ERC i CUP, en una votació que PP i Vox ja han anunciat que impugnaran davant del Tribunal Constitucional, perquè la mesa d’edat ha acceptat els vots delegats de Carles Puigdemont i Lluís Puig.

La nova Mesa del Parlament tindrà a la vallenca, Raquel Sans, d’ERC, de vicepresidenta primera. Pel que fa la vicepresidència segona serà per David Pérez del PSC.

La primera i segona secretaria seran per Glòria Freixa, de Junts, i Juli Fernández, d’ERC. Per la seva banda, la vallenca, Rosa Maria Ibarra, ostentarà la tercera secretaria en representació del PSC, mentre que la quarta s’ha escollit a la també socialista Judith Alcalà.

Un cop constituït el nou Parlament de Catalunya, el president Rull té un termini màxim de 10 dies hàbils per convocar un ple d’investidura per escollir un nou president de la Generalitat.

PUBLICITAT