Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dilluns 17 de juny.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que el periodista, Xavier Grasset, va ser proclamat, diumenge al migdia, nou Ambaixador dels Xiquets de Valls 2024.

L’acte va tenir lloc a la plaça Pere Català i Roca del Museu Casteller de Catalunya. Una estona abans va signar el Llibre d’honor de la ciutat. Grasset és un gran coneixedor del panorama cultural català i ferm defensor de les comarques del sud. La distinció coincideix amb l’any del centenari de la ràdio.

En el seu discurs de proclamació, Grasset es va referir a què els valors castellers es poden extrapolar en qualsevol àmbit de la vida quotidiana.

Durant l’acte, l’ambaixador va oficiar el sorteig d’ordre d’actuació de la Diada de Sant Joan. La Colla Vella dels Xiquets de Valls sortirà primera per davant de la Colla Joves Xiquets de Valls. Finalment, els pilars d’homenatge d’ambdues colles van tancar l’acte.

Sense deixar de banda la Festa Major de Sant Joan. El Seguici Cerimonial de Valls compta des d’aquest cap de setmana amb un nou element, el Ball de Galeres impulsat per la Colla Gegantera Pessigolla.

L’acte de presentació es va fer aquest diumenge al matí. Vuit galeres, l’àngel i el dimoni, van sortir de la Capella del Roser i, posteriorment, es van dirigir a l’església de Sant Joan per ser beneïdes. L’ós i els trabucaires van apadrinar el ball.

Es tracta d’un ball que representa la famosa batalla de Lepant de 1751 en què lluiten les galeres de l’exèrcit otomà contra les galeres cristianes. De cara a la Festa Major de Sant Joan, la dansa sortirà al carrer en les sortides del Seguici Cerimonial del 23 i 24 de juny.

En l’àmbit d’Igualtat i Feminismes, aquest dimarts 18 de juny es fa el lliurament del Premi Dolors Vives i Rodón de treballs de dones i gènere obert a l’alumnat de centres educatius de Valls. L’acte comptarà amb la presència de l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, i la regidoria d’Igualtat i Feminismes, Dèbora Fernàndez. A més, es projectarà el curt documental «Dolors» de Marta Arjona i Maite Blasco que, junt amb la jove protagonista del film, Òria Serra, també hi seran presents.

Temps per als esports. La Unió Esportiva Valls va celebrar, divendres a la tarda, a la sala d’actes de Vallsgenera, l’Assemblea General Ordinària de Socis per, entre d’altres punts, procedir a fer el balanç econòmic de la temporada 2023-2024.

A més, el director esportiu, Joan Pallarès, va fer memòria del projecte esportiu 2023-2024 en què l’equip ha debutat a la Lliga Elit i ha quedat en setena posició. El mateix Pallarès també va explicar quina proposta s’ha dissenyat de cara a la 2024-2025 amb el nou tècnic, Àlex González.

Finalment, la junta directiva, presidida per Francesc Martí, que expira el seu mandat, va convocar eleccions el proper 29 de juliol. S’espera que la de Martí sigui l’única candidatura que es proclami i es mantingui al capdavant de l’entitat en els propers sis anys.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Moltes gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT